Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Zwanenburg roept leden op om platform te steunen

Kootwijkerbroek - "Leden, wees niet te kortzichtig en steun het nieuwe opgerichte varkenshouderijplatform." Met die woorden riep Wyno Zwanenburg bij zijn afscheid als NVV-voorzitter zijn achterban op om het nieuwe varkenshouderijplatform te omarmen.

Zwanenburg verwacht dat het nieuwe platform een belangrijke rol kan spelen bij de pogingen om de positie van de varkenshouderij in de keten te versterken.  Dat moet nationaal en internationaal (binnen de EU) gestalte krijgen als het aan hem ligt. Het platform moet ook een deel van de taken van het Productschap Vee en Vlees overnemen.

Zwanenburg werd bij zijn afscheid benoemd tot erelid van de NVV. Ook Jaco Geurts waarvan maandagavond ook officieel afscheid werd genomen is benoemd tot erelid van de NVV.

Laatste reacties

  • trust

    Sorry Wyno, liever geen platform met LTO, deze hebben al teveel onderhandeld met de varkenshouderij als speelbal. dit zal niet veel anders worden met Maarten Rooijakkers als voorzitter, die nog niet eens een plaats krijgt als bestuurder in RVC Vion.... NVV ers we gaan dit zelf oppakken, zonder (Z) LTO, deze zijn in dit proces het blok aan ons been

  • fjam

    de ene hand wast de ander!

  • drientje

    Wellicht bedoelde Zwanenburg: eerst 80% van de gezinsbedrijven dood laten bloeden, dan kan de industriele varkenshouderij(lees enkele personen) de productie naar zich toe trekken, en wellicht gaat dan dit platvorm functioneren.

Of registreer je om te kunnen reageren.