Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Westfleisch ziet omzet stijgen

Münster - De omzet van de Duitse slachterij Westfleisch steeg in 2012 naar 2,475 miljard euro. Dat is 12,1 procent meer dan in 2011.

Vanwege de stijgende omzet in een moeilijke vleesmarkt kijkt Helfried Giesen, voorzitter van de raad van bestuur, terug op een goed jaar. Dat vertelde hij gisteren op de algemene ledenvergadering.

In totaal slachtte Westfleisch het afgelopen jaar 7,31 miljoen varkens. Dat zijn er 2,2 procent meer dan in 2011. Naast varkens slachtte Westfleisch 319.000 runderen en 56.600 kalveren in 2012. Met dit aantal slachtingen is het bedrijf na Tönnies en Vion de op twee na grootste varkensslachterij in Duitsland.

Vanwege de iets teruglopende vleesconsumptie in Duitsland is Westfleisch in 2012 afhankelijker geworden van de export van vlees. Van de totale productie van 888.000 ton varkensvlees ging 385.800 ton de grens over. Dat is een toename van 3,4 procent ten opzichte van 2011. Van de totale export bleef 280.000 ton in de EU, de rest ging naar derde landen. Voor de toekomst is het volgens Giesen van het allergrootste belang om succesvol te zijn op de exportmarkt. "Wie succesvol wil blijven in de vleesmarkt moet het goed doen buiten de landsgrenzen." Om te kunnen blijven groeien, investeerde Westfleisch het afgelopen jaar 30 miljoen euro in gebouwen en apparatuur. Zo is er in Roemenië een modern vleesverwerkingsbedrijf gebouwd.

Het moederbedrijf, Westfleisch EG heeft het jaar 2012 afgesloten met een nettowinst van 2,7 miljoen euro. In 2011 was dat nog 7,9 miljoen euro. Ondanks de iets kleinere winst steeg het eigen vermogen naar 140,6 miljoen euro, ofwel 42,3 procent van het totale balanstotaal.

Laatste reacties

  • Jan Arthur

    Hopelijk lezen de mensen uit de ivoren toren van Vion dit!

  • joannes

    Wat opvalt is dat men in Roemenië zelf gebouwd heeft en maar 30 mlj in gebouwen en apparatuur heeft geïnvesteerd. Dat is wat anders dan versleten bedrijven overnemen die een bodemloze put worden. Vergeet niet een nieuw gebouw betekent ook een nieuwe organisatie met nieuwe medewerkers die niet hoeven te veranderen en alleen moet leren werken met de - neem ik aan - modernste efficiënte apparatuur. Die hebben met vakmanschap VION een poepje laten ruiken!

Of registreer je om te kunnen reageren.