Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Voerwinst zeugen is gekelderd

Uden - De voerwinst in de zeugenhouderij kelderde afgelopen maand 194 euro per zeug, inclusief btw, ten opzichte van april. Dat blijkt uit de voerwinstprognose van adviesbedrijf DLV.

De voerwinst zakt daarmee diep onder de 600 euro die een doorsnee zeugenbedrijf nodig heeft om aan alle financiële verplichtingen te voldoen. Ten opzichte van de eerste vijf maanden van vorig jaar blijft de voerwinst op vermeerderingsbedrijven 230 euro achter en komt uit op 608 euro per aanwezige zeug, inclusief btw.

Vleesvarkenshouders behaalden over de eerste vijf maanden van dit jaar een voerwinst van 50 euro per gemiddeld aanwezig varken, inclusief btw. Dat is 11 euro lager dan in 2012. In de vleesvarkenshouderij zit de voerwinst dit hele jaar al ruim 20 euro per dier onder de kritieke voerwinst.

Laatste reacties

  • fjam

    ach.

  • fjam

    welkom bij de club.

Of registreer je om te kunnen reageren.