Varkenshouderij

Nieuws 3133 x bekeken 4 reacties

Varkensprijs Van Rooi Meat hoger

Varkensvleesbedrijf Van Rooi Meat verhoogt zijn varkensprijs voor deze week met 4 cent naar €1,64 per kilo geslacht gewicht af boerderij.

Daarmee volgt het de Duitse slachterijen en Vion in Nederland. Het aanbod van vleesvarkens is deze week krap. Desondanks levert varkensvlees niet de 4 cent prijsverhoging van vleesvarkens op. In de afgelopen weken verhoogden Nederlandse slachterijen hun varkensprijzen in totaal met 12 cent per kilo. Daarvan konden zij maar 8 cent per kilo terugverdienen op de verkoop van varkensvlees. Zij komen dus nog 4 cent per kilo tekort.

Door de tegenvallende temperatuur zal de verkoop van varkensvlees de komende dagen niet aantrekken. Bovendien beginnen de zomervakanties eind deze week. Dat bevordert de verkoop van varkensvlees meestal niet. Alleen een flinke weersverbetering kan de prijzen van onderdelen voor de barbecue (nekken en schouders) verbeteren. Varkenshouders hebben een verhoging nodig om uit de verliezen te komen.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

 • varkenshouder1

  Volgende week zomerse temperaturen dus die inkoop voor de BBQ kan beginnen !!!

 • slutter

  Zorg dat je erbij bent

 • M. Taken

  Gaan vrijdag 4 cent vallen

 • niet

  ach ja waarom zouden ze ook betalen??? Ze komen toch wel!!! De markt is zo ziek!!! Klein aanbod en dan nog niet stijgen waar moet dat heen????

Of registreer je om te kunnen reageren.