Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Tönnies verhoogt varkensprijs noodgedwongen met 4 cent

Rheda Wiedenbrück - Het Duitse varkensvleesbedrijf Tönnies moet zijn varkensprijs vandaag gedongen verhogen met 4 cent naar €1,72 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij exclusief btw.

Gisteren kondigde het bedrijf nog aan zijn notering niet te verhogen, gezien de tegenvallende vraag naar varkensvlees voor volgende week. Het krappe aanbod van vleesvarkens en de hogere opbrengst van varkensvlees in de afgelopen weken dwingt het bedrijf meer te betalen. Duitse vleesvarkenshouders hielden hun slachtrijpe dieren afgelopen weken langer vast in afwachting van een prijsverhoging. Als die er niet zou komen, zouden zij nog minder dieren leveren. Het gemiddelde Duitse slachtgewicht van vleesvarkens daalde vorige week met 0,1 kilo naar 95,6 kilo.

Laatste reacties

  • Snel

    Niet te veel leveren heren èn dames natuurlijk want er zijn ook goeie varkenshoudsters

  • varkenshouder1

    Tonnies moet ook maar eens leren een 'Fair Trade' kostprijs voor varkens te betalen, net als de supermarkten dat nalaten. Een hoop blabla over dierwelzijn, milieu enz, maar betalen ho maar !!!! Samen gaan we voor duurzaam en daar hoort ook een redelijke uitbetaling bij, Clemens !!!! Ook van mij volgende week geen varkens en die week erop niet veel.

  • jan9

    Bij dalende gewichten verwacht je niet dat boeren varkens aan het opsparen zijn. Toch ? Ik verwacht dat ze er gewoonweg niet zijn ! Slachterijen proberen de gemoederen te temperen maar in NL wordt al wekenlang maar op halve kracht geslacht. Die hogere prijzen komen er aan, let maar op.

Of registreer je om te kunnen reageren.