Varkenshouderij

Nieuws 944 x bekeken

Polen mag varkensvlees naar Taiwan exporteren

Warschau - Polen mag als eerste Europese land varkensvlees exporteren naar Taiwan. De autoriteiten in dat land hebben 21 Poolse varkensvleesbedrijven toestemming gegeven voor die uitvoer vanaf deze zomer. Dat meldt de website pig333.

Naast Polen hebben Spanje, Frankrijk, Zweden en Oostenrijk ook toestemming gevraagd om varkensvlees naar Taiwan te mogen uitvoeren. Zij hebben nog geen toestemming gekregen van de regering in het land. De Verenigde Staten exporteren al heel wat jaren varkensvlees naar Taiwan. Vorig jaar ging ruim 18.000 ton varkensvlees uit de Verenigde Staten naar het land volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw. Op een totale Amerikaanse uitvoer van bijna 2,3 miljoen ton is dat geen grote hoeveelheid. Taiwan produceert dit jaar naar verwachting 899.000 ton varkensvlees volgens het Franse onderzoeksbureau Gira Foodservice. De consumptie bedraagt naar schatting 959.000 ton, zodat Taiwan 60.000 ton moet importeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.