Varkenshouderij

Nieuws 2929 x bekeken 7 reacties

Onterechte vergunning varkensbedrijf Oss

Den Haag - De milieuvergunning voor een vleesvarkenshouderij in Oss is ten onrechte verstrekt. Dat zegt de Raad van State in een procedure die door een aantal inwoners van de gemeente Oss was aangekaart.

Het bedrijf, bestaande uit drie stallen van in totaal ruim achthonderd vleesvarkens en een nieuwe stal voor 2.150 vleesvarkens, had mogelijk een milieueffectrapportage moeten laten maken, vindt de rechter. De gemeente is niet goed nagegaan of het bedrijf wel voldeed aan de voorwaarden, die het mogelijk maken een vergunning te krijgen zonder MER te laten doen.

Op basis van een deskundigenrapport zegt de rechter bovendien dat de eisen met betrekking tot de geluidsoverlast door het bedrijf niet naleefbaar zijn.

Voor het bedrijf is inmiddels een nieuwe omgevingsvergunning aangevraagd. Voor de rechter is er geen reden de gemeente op te dragen de eerder gemaakte fouten te herstellen.

Laatste reacties

 • M. Taken

  Waarom nu weer zo'n foto????????????

 • Bison

  Tja, een foto van een mooie meid had beter geweest

 • Ishtar

  Dit is onze filosofie van de CDA en ZLTO.
  Gewoon niet aan de regels houden, immers alles is gedecentraliseerd.
  En komt het voor de rechter, dan draaien ze het toch niet terug.
  En controle zoveel mogelijk in wazige convenanten.
  Geen wonder dat burgers steeds meer een hekel krijgen een vee gerelateerde bedrijven.
  Tja, en maar klagen die boeren.....

 • braakman.tap1

  John je hebt gelijk. Valt me nog mee dat er geen drijfmest tank van Veenhuis bij op staat. Als het kan zo'n gele van de vorige eeuw met bovengronds uitrijden. Heeft niks met CDA en ZLTO te maken. Deze boer is lid van de NVV en D66. Waar praten jullie over?

 • anton1937

  Kletskoek verhaal Ishtar. Bedrijven beneden de 2000 vleesvarkens zijn sinds 1 januari 2013 niet meer milieuvergunningsplichtig.Volstaan kan worden met een melding volgens het activiteitenbesluit.Ook is een MER rapportage niet nodig.

 • Biggemans

  Kenner@ dat wordt bij ons groepshuisvesting genoemd

 • Frenske

  Ruim 800 en een nieuwe stal van 2150 is bij mijn weten bijna 3000 vleesvarkens,en dan toch geen MER ????

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.