Varkenshouderij

Nieuws

Nieuw-Zeeland houdt import vers varkensvlees nog tegen

Chicago - Varkensvleesbedrijven in Nieuw-Zeeland houden de import van verse producten in consumentenverpakking uit de Verenigde Staten, Mexico, Canada en Europa tegen. De overheid in het land wil die invoer toestaan, maar de vleesindustrie is daar tegen. Het hoogste gerechtshof in Nieuw-Zeeland moet nu een uitspraak doen over het toestaan van de invoer. Dat meldt meatingplace.com.

Nieuw-Zeeland verbiedt de invoer van vers varkensvlees in consumentenverpakking uit landen met de ziekte PRRS sinds 2001. Alleen bewerkt vlees of bevroren vlees dat direct naar de verwerkende industrie gaat mag Nieuw-Zeeland binnenkomen. Het land importeerde in april 11.561 ton varkensvlees. De Verenigde Staten waren in die maand de belangrijkste leverancier met 2.919 ton. Daarna volgden Canada 2.512 ton, Finland 1.924 ton, Australië 1.453 ton en Denemarken 1.442 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.