Varkenshouderij

Nieuws

Grote en kleine innovaties in Sterksel

Sterksel - Varkens Innovatie Centrum (VIC) Sterksel verwacht op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni zo’n vierduizend bezoekers te ontvangen.

Op deze twee dagen organiseert het onderzoekscentrum voor de tweede keer de Open Innovatiedagen Varkenshouderij. Met deze bezoekersaantallen komt de gehele Nederlandse varkenssector die dagen bijeen. Bezoekers kunnen de meest recente innovaties die VIC Sterksel in de praktijk test met eigen ogen zien.

Zo is de toiletstal voor biggen en vleesvarkens te zien. De toiletstal voor biggen onderging een revisie. Een nieuwe variant is nu vier maanden in bedrijf. Deze heeft veel dicht vloer en een centrale mestgang. Onder de roostergang kan een mestband lopen.  Ook is er een nieuwe dekstal is onlangs in gebruik genomen, terwijl aan de dragendezeugenstal nog flink wordt gewerkt. In totaal houdt VIC Sterksel zo’n 360 zeugen en 2.400 vleesvarkens. Negentien medewerkers monitoren de lopende onderzoeken.

Tijdens de Open Innovatiedagen zet de organisatie een vaste route uit die bezoekers langs alle noviteiten en stands leidt. Ondanks de focus op innovatie klinkt zeker niet alleen toekomstmuziek. Ook resultaten van recent afgesloten onderzoeken worden gepresenteerd. De openingstijden zijn als volgt: op 14 juni van 15.00 tot 20.00 uur en op 15 juni van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Of registreer je om te kunnen reageren.