Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Groot slachthuis Franse GAD gaat dicht

Lampaul-Guimiliau - Het Franse varkensverwerkingsbedrijf GAD, dat sinds eind februari uitstel van betaling heeft, gaat haar grootste slachthuis in Lampaul-Guimiliau in de buurt van Brest sluiten. De 850 werknemers verliezen daarbij naar alle waarschijnlijkheid hun baan. Dat hebben de plaatselijke bestuurders tijdens een persgesprek meegedeeld.

Zij wijzen er daarbij op dat het slachthuis het enige in Frankrijk is dat kan exporteren naar alle landen van de wereld. Bovendien stellen ze dat Frankrijk weliswaar minder varkens produceert maar dat dat niet het geval is voor de regio waar het slachthuis staat. Een ander groot slachthuis van GAD in Josselin, waar 650 mensen werken, zou wel open blijven. De bewindvoerders hebben daarbij tot 21 augustus de tijd om de definitieve toekomst van het bedrijf rond te krijgen. GAD slachtte vorig jaar 2,4 miljoen varkens en haalde daarmee een omzet van 453 miljoen euro. Het bedrijf is gezamenlijk eigendom van een regionale coöperatie en van een groep varkenshouders in Bretagne.

Laatste reacties

 • pff

  tja, de slachthuizen lopen blijkbaar nie weg met de grootste winst !

 • hansje

  dit slachthuis draait al jaren verlies ,zoals velen varkens en pluimvee slachteren
  in frankrijk .het probleem is dat er te lang gewacht wordt met reorganiseren
  want de verantwoordelijke zijn baan voor hun eigen baan


  ik ken frankrijk goed ,heb er een landbouwbedrijf

Of registreer je om te kunnen reageren.