Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Franse varkensprijs fors omhoog

Plérin - Vleesvarkens brachten donderdag op de Franse markt Marché Poc Breton met €1,449 per kilo 5 cent meer op dan afgelopen maandag.

Toen steeg de prijs ook al met 1,2 cent per kilo. Ten opzichte van vorige week donderdag is de Franse varkensprijs zodoende met 6,2 cent omhoog gegaan.

Niet alleen in Frankrijk stijgen de varkensprijzen, maar ook in Duitsland. De 2.243 aangeboden vleesvarkens brachten woensdag 6 cent meer op dan de week daarvoor op de Duitse veiling Teleporc. De basisprijzen van de Nederlandse slachterijen Van Rooi Meat, Hilckmann en Compaxo stegen woensdag met 1 tot 2 cent per kilo. Daarmee is het dal van varkensprijs voorlopig wel bereikt.

Duitse slachterijen en de Vereinigung zullen hun noteringen morgen naar verwachting ook met enkele centen per kilo verhogen. De vraag naar varkensvlees is goed door de hogere temperaturen en het aanbod van vleesvarkens blijft daarbij achter.

Laatste reacties

  • fjam

    Tsja!

  • fjam

    een kinderhand is gauw gevuld

  • Philips

    Zoals met de melkpriis in frankrijk, blij met een dooie mus.

Of registreer je om te kunnen reageren.