Varkenshouderij

Nieuws 620 x bekeken

Forse krimp in Schotse varkenssector

Edinburgh – Het aantal zeugen in Schotland is vorig jaar met 13 procent gedaald naar 28.100. Dat heeft alles te maken met de verdere herstructurering van de Schotse varkenssector; vooral de sluiting van de grootste slachterij Hall’s of Broxburn door Vion.

Dat blijkt uit het jaarrapport van het vleesschap Quality Meat Scotland. Ook in de rundersector gaat het minder, met een daling van 8 procent van het aantal geslachte runderen en van 7,5 procent van de rundvleesproductie. Door hogere prijzen konden de slachthuizen hun omzet in geld uitgedrukt echter wel met vier procent opvoeren. Hetzelfde is het geval bij schapen en lammeren, waar het aantal geslachte dieren daalde met tien procent maar de opbrengst met 2,5 procent toenam. De schaapskudde zelf vertoonde echter een bescheiden groei met 0,6 procent naar 2,8 miljoen dieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.