Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Duitse varkensvleesproductie groeit toch

Bonn - De eerder voorspelde krimp van de Duitse varkensvleesproductie is tot dusver niet ingetreden. Dat constateert landbouwmarktbureau AMI op basis van cijfers van het Statistische Bundesamt.

In de eerste vier maanden groeide het aantal geslachte varkens ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar namelijk met 2,5 procent naar 19,8 miljoen. Aangezien het gemiddelde slachtgewicht per varken zich handhaafde op 94,2 kilo is ook de productie met dat percentage toegenomen, en wel naar 1,86 miljoen ton, aldus AMI.

In het eerste kwartaal beperkte de groei van het aantal aan de haak gebrachte varkens zich nog tot 1,2 procent. Vorig jaar waren de volumes in de Duitse varkensvleessector na 15 jaar met onafgebroken en deels explosieve groei weer op de terugtocht. Analisten voorspelden dat de negatieve trend zich zou voortzetten.

In Nederland zijn de laatste maanden wel minder varkens geslacht. Een oorzaak daarvan is dat de slachterij in Druten uit productie is genomen. Corr

Laatste reacties

  • Richard uit de grensstreek

    Zouden er niet meer varkens geslacht zijn omdat er meer varkens geinporteerd zijn.Graag cijfers?

  • boerin grashooek

    Is altijd wazig iedere maand nieuwe cijfers , en dan wordt er weer gecorrigeerd en dan komt er diepvries bij en buitenland ,laat de mensen eens gewoon werken en niet steeds goochelen met cijfers en verkeerde informatie geven om iedereen op een dwaalspoor te zetten. En het maakt voor de prijs voor de Nederlandse boer niet uit want die is gewoon laag,

Of registreer je om te kunnen reageren.