Varkenshouderij

Nieuws 1296 x bekeken 4 reacties

Duitse varkensvleesexport naar Nederland gegroeid

Bonn- De Duitse varkensvleesexport naar Nederland nam in het eerste kwartaal met 5 procent toe naar 87.703 ton. Dat meldt landbouwmarktbureau AMI.

De varkensvleesexport als geheel groeide met 1 procent naar 704.000 ton. In maart leverde deze export echter 7 procent in. Nederland is na Italië de grootste afnemer van varkensvlees uit Duitsland. Als de export naar China en Hongkong bij elkaar worden opgeteld is dit land de grootste afnemer met ruim 88.000 ton. China alleen kocht 64.600 ton in. Dat is een ruimschootse verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Laatste reacties

 • w v gemert

  Lagere welzijnseisen lagere milieu eisen, maar wel goedkoop voor CBL(extra marge ). Duits vlees geen probleem maar zelfde vlees onder dezelfde omstandigheden geproduceerd in Nederland dat willen ze niet i.v.m. imago. De grootwinkel bedrijven ten voeten uit!!!!! Onbetrouwbaar.

 • hertha

  Inderdaad willy, daar bovenop hebben ze veel lagere slachtkosten, personeel uit oost europa enz.

 • BW

  Ik dacht dat Nederlandse supermarkten alleen duurzaam geproduceerd vlees uit Nederland verkochten met minstens 1 ster. Ik denk dat ik de club van Marc Janssen verkeerd begrepen heb. Misschien dat de club van Het verdrag van Den Bosch hier van leert. De supermarkt koop alleen vlees waar het de meeste marge op kan maken. De consument koop het goedkoopste vlees. En daar moeten de Nederlandse varkenshouders het mee doen.

 • joannes

  De combinatie van regelgeving en politiek drijven de bedrijvigheid de grens over. De varkens volgen! En die Marc Janssen is de slimste van de groep, praten over varkenshouders regelgeving in Nederland voor een wit voetje bij de politiek en de varkens importeren. Wanneer gaan ze die Supermarkten eens checken op wat en waar ze echt kopen voordat ze mee mogen praten aan de ¨ronde¨ tafel met de LTB? Hier laat de Politiek zich gebruiken uit gemakzucht, en de gretigheid voor naïve consumenten te scoren.

Of registreer je om te kunnen reageren.