Varkenshouderij

Nieuws 3187 x bekeken 15 reacties

Duitse varkensprijs stijgt niet verder

Coesfeld - Duitse slachterijen verhogen hun varkensprijs niet verder en houden die gelijk op €1,68 per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is weliswaar niet zo groot, maar de afzet van varkensvlees loopt nog niet geweldig volgens de slachterijen.

Varkensnekken gaan wel goed van de hand door de voorspelde stijging van de temperatuur. Consumenten halen dan wellicht de barbecue tevoorschijn. Varkensonderdelen voor de industrie leveren wat minder op met de vakanties in aantocht. De verwerkende industrie bouwt haar productie al af en gaat binnenkort voor een paar weken dicht om de machines te onderhouden.

Duitse slachterijen hebben hun prijsverhoging met 8 cent per kilo van vorige week nog niet terugverdiend. Zij komen nog zo'n 2 cent per kilo tekort. Daarom verhogen zij hun varkensprijzen niet.

Laatste reacties

 • varkensboerk

  Derk je commentaar begint eentonig te worden. Enkele steekwoorden die bijna wekelijks in je stukje voorkomen zijn: vakantie, feestdagen, barbecue, niet terugverdient, krap aanbod, vleesverkoop loopt niet enz enz. Probeer nu eens echt te doorgronden wat er speelt op de markt en laat je niet afpoeieren met het gezever wat je wekelijks 1 op 1 kopieert. Dit voegt niets toe als zijnde zogenaamde marktinfo.

 • Sukeen

  Tja varkensboer. Moet jammergenoeg zeggen dat Derk het wel vaak bij het juiste eind heeft wat betreft de vleeshandel....

 • boerkebrabant

  derk,je hoeft eigenlijk maar een commentaar te hebben, de slachters hebben samen de winkels afgesproken dat ze de varkenshouderij hellemaal leeg zuigen, af en toe verhogen om de moed erin te houden, en daarna weer zo vlug mogelijk naar beneden met de prijs. in de insecte wereld noemen ze dit parrasieten

 • evanderpasch1

  Wie komt het meeste te kort derk ? de mester of slachterij ,ik weet wel wie niet en dat is de supermarkt, misschien samen ten strijde

 • Sukeen

  Heerlijk. De eerste reactie op dit forum die spreekt over samen.

 • John*

  samen begint met een goede terugkoppeling naar de vermeerdering en het maken van een goede afzet prognose voor de komende 11 maanden.. varkensland kent twee 'varkensprijzen' die van een gesloten bedrijf en die van een zeugenhouder vleesvarkenshouder combinatie. afgelopen tijd hadden de gesloten bedrijven de laagste kostprijs, nu de biggen 12 euro gezakt zijn heeft dadelijk de mester die de biggen koopt weer de laagste kostprijs en wordt die prijs door de markt aangenomen!

 • Han

  Allemaal leuk die reactie's maar zolang wij als varkenshouders nog niet eens samen willen werken met evt verkoop van varkens kun je nog heel lang over de rest lopen te zeuren.
  Als we elkaar nou eens iets gunnen en niet voor een dubbeltje op de eerste de eerste rang willen zitten kan er iets gebeuren.
  En dan gewoon allemaal meedoen en niet denken als de rest het doet heb ik er weer mooi voordeel van.
  Ik weet jammer genoeg wel dat we dat weer niet voor elkaar krijgen.

 • boerkebrabant

  han, de tijd de vele van ons de varkens samen aan gaan bieden komt er misschien wel sneller als je denkt, de weg die we nu bewandelen is de weg naar de afgrond, misschien dat de samenwerking tussen de nvv en lto het zetje is wat we nodig hebben

 • info141

  @boerkebrabant. Helemaal mee eens. Als iedereen (groten en kleintjes) zijn verstand zou gebruiken, gaan jullie nu ECHT aan tafel zitten. Eerst alleen met varkensbedrijven, die in overleg een koers uit gaan zetten hoe ze met de slachterijen gaan communiceren. Vervolgens 1 (ja 1) spreekbuis kiezen naar de slachterijen toe. Afdwingen dat er voortaan vooraf prijs wordt afgemaakt voor afgesproken aantallen. Zo niet, dan geen varkens !!! De varkenssector zelf moet bereid zijn om afspraken met elkaar te maken over de aantallen !! Anders werkt het niet. Je moet niet denken, ik mest een varken dus de slachterij moet de prijs maar betalen. Nee, de slachterijen moeten nu maar eens het voorbeeld geven door aan prijszetting en aan verantwoord ondernemen te doen. Dus moet er over aantallen afspraken worden gemaakt. Slachterijen hebben behoefte aan vaste hoeveelheden voor een constante productiecapaciteit. Van daaruit moet je vertrekken. Met 1 stem spreken en laten zien dat die ook macht heeft. Nu worden jullie gemangeld !! Maak daar een eind aan door samen te werken. Het is de enige redding !!!

 • boerkebrabant

  ik zou graag willen dat den tweede pater van den elzen eens opstond, we praten wel , inl mezelf maar iemand moet ne echt eens de regie in handen nemen, zou het iets voor wino zwanenburg zijn?

 • Jan Arthur

  Het probleem zit veel dieper! Spijtig info141 en boerkebrabant, maar jullie idee werkt niet. Stel dat het het lukt om samen een prijs af te dingen met het slachthuis dan geldt dit maar voor 1 week want dan zegt de slachterij: jullie varkens zijn te duur en kopen ze de volgende week bv in Polen! Wat dan? Zelf onze varkens opeten? Om jullie goede idee uit te voeren zijn er veel te weinig slachterijen overgebleven. Men kan kiezen: sterven in de handen van Tonnie's, Westfleisch of Vion! Denk daar maar eens over na!

 • Sukeen

  '...varkensboeren samen....de macht hebben...prijs afdwingen....'. Zou het niet een keer goed zijn om samen met de slachterijen te kijken wat we nu kunnen veranderen zodat we allemaal geld overhouden? We zijn maar een klein landje in de grote varkens(vlees) wereld. Een prijs afdwingen heeft geen enkel nut. Weten wat we moeten doen om een geode prijs voor het varken te krijgen veel meer. Daar moeten we de energie in steken, niet dat konstante gezeur hoe we de slachterij kunnen aanpakken etc etc etc.

 • Jan Arthur

  Kwekers samen met de slachterijen? Klinkt al beter, maar denk je dat deze hun machtspositie gaan opgeven? Zo ja, dan komt het probleem van de vleesafnemers! Ze zetten het mes op de keel van de slachterijen,deze maken geen winst meer en....met gevolg: einde samenwerking met de varkenskwekers. Zie het voorbeeld van Aldi in Duitsland in het begin deze maand! Deze hebben de prijsverhoging leepweg tegengehouden.

 • Sukeen

  Ja...boer en slachter samen. Laten we wel wezen: het vechten tegen elkaar heeft ook niets geholpen de laatste 5 jaar of langer. We hebben elkaar nodig. De vraag naar vlees zal blijven groeien over de gehele wereld en de slachterij heeft de mogelijkheid de beste waarde te krijgen op deze wereld. Of gaan we lekker onze levende varkens zelf naar China brengen in de toekomst?

 • Jan Arthur

  jaja, ik zie het al gebeuren! Hier de biggen op het schip en als ze in China aankomen zijn het slachtvarkens. per vliegtuig zijn de kosten te hoog.
  Moest het lukken tussen boer en slachter, dan zal de regelgever en de lobi-
  isten er wel een stokje voorsteken. Het vlees in Europa zou wel eens te duur kunnen worden.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.