Varkenshouderij

Nieuws 6 reacties

Duitse export varkensvlees krimpt

Bonn - De Duitse uitvoer van varkensvlees kwam in maart uit op 230.000 ton. Dat is 7 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van het Duitse onderzoeksbureau AMI.

Met de krimp in maart is er een omslag te zien ten aanzien van de Duitse uitvoer. In de eerste twee maanden exporteerde Duitsland met 474.000 ton nog 6 procent meer varkensvlees dan in dezelfde periode vorig jaar. Met de krimp in maart komt de totale Duitse uitvoer in het eerste kwartaal met 704.000 ton nog net 1 procent hoger uit dan in de eerste drie maanden van 2012.

Italië is in het eerste kwartaal de grootste afnemer (94.300 ton) van Duits varkensvlees. Daarna volgt Nederland met 87.700 ton. Dat is vijf procent meer dan in het eerste kwartaal van 2012. China bestelde in de eerste drie maanden 64.600 ton varkensvlees in Duitsland. Daarna volgen Polen met 48.800 ton en Rusland met 47.000 ton.

Laatste reacties

 • Richard uit de grensstreek

  Ongeveer 1.000.000 varkens zou niet naar Duitsland vervoerd hoeven te zijn .

 • joannes

  Het zijn de heffingen en de regelingen die de varkens de omweg laten maken! Wanneer wordt de Politiek eens wakker of ..... willen ze dit gewoon. Varkensvlees geslacht onder Duitse regelgeving eten en ... Nederlandse varkens de grens over. Dat VION hier niet een punt van maakt!

 • VOF-HEINEMANS1

  I.P.V. afgeven op onze Ooster buren, kunnen we ons beter afvragen of het niet beter voor de landbouw en wellicht heel Nederland is, om een Deelstaat van Duitsland te worden.
  Denk hier maar eens over na!

 • drientje

  Dit is toch wel duidelijk. In maart hebben de Duitsers de vrieshuizen vol gereden om de komende prijspiek voor te zijn.

 • John*

  vof heinemans, 1 ding is zeker het mestprobleem is dan in een klap opgelost! ik zou er best voor pleiten om de landbouw en milieu politiek onder te brengen bij onze oosterburen ..

 • Tiens

  Moet je ook in Duitsland gaan stemmen, om de rood-groene regering te laten verdwijnen. Die lui hebben namelijk 'nederlandse trekjes'. En eh, in Duitsland koken ze ook gewoon met water. Eigenlijk zou de landbouw gewoon een paar deelstaten toegewezen moeten krijgen met hoofdactiviteit landbouw en verder geen gezeur.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.