Varkenshouderij

Nieuws

Deense uitvoer biggen en varkens groeit

Kopenhagen - De Deense uitvoer van biggen is in april uitgekomen op 825.000 stuks. Dat is 9,9 procent meer dan in dezelfde maand van 2012. Dat blijkt uit cijfers van de Deense sectororganisatie Landbrug & Fodevarer.

De groei van de Deense export van biggen komt na een maand van krimp daarvoor. In maart gingen met 742.000 stuks ruim 12 procent minder Deense biggen de grens over. Tot en met april verdwenen 3,15 miljoen biggen uit Denemarken naar het buitenland. Dat is 3,9 procent meer dan in de eerste vier maanden van 2012.

Naast de groei van de Deense biggenuitvoer gingen in april met 35.600 stuks ook weer bijna 46 procent meer vleesvarkens uit Denemarken naar het buitenland dan een jaar daarvoor. Tot en met april maakten 110.600 vleesvarkens hun laatste rit naar een buitenlandse slachterij. Dat is bijna dezelfde hoeveelheid als in dezelfde periode van vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.