Varkenshouderij

Nieuws 704 x bekeken

Britten exporteren meer varkensvlees

Londen - Varkensvleesproducenten in het Verenigd Koninkrijk exporteerden in het eerste kwartaal 68.000 ton varkensvlees(producten) uit. Dat is 23 procent meer dan in dezelfde periode van 2012. Dat blijkt uit cijfers van het Engelse varkensschap BPEX.

Vooral de uitvoer van Britse worsten verdubbelde naar 1.900 ton tussen maart van 2012 en dit jaar. In de eerste drie maanden ging met 3.800 ton 73 procent meer Engelse worsten naar het buitenland dan in het eerste kwartaal van 2012. BPEX schat in dat die uitvoer dit jaar in totaal op 10.000 ton uitkomt. Vooral Hongkong heeft veel belangstelling voor Engelse varkensvleesproducten. Drie Britse producenten legden begin mei contacten met potentiële afnemers uit Hongkong op de beurs Hofex in het land.

Of registreer je om te kunnen reageren.