Varkenshouderij

Nieuws 2226 x bekeken 4 reacties

Big Challenge fietsers halen 1,4 miljoen euro op

Alpe d'Huez - De 216 fietsers die in het kader van Big Challenge, veehouderij tegen kanker, meefietsen in de actie Alpe d'Huzes, hebben een bedrag van 1,4 miljoen euro bij elkaar gehaald voor onderzoek naar de ziekte.

Dat meldt Big Challenge.

Het was voor de vijfde keer dat de veehouderij onder de naam Big Challege in actie komt op de Alpentop.

Het geldt voor de actie is de afgelopen maanden bijeen gebracht door allerlei acties en sponsoractiviteiten. Er waren biggenraces, dienstenveilingen, verkoop van T shirts, spinningmarathons en thema-avonden. Ook verscheen er een speciaal tijdschrift 'Martin', op naam van boer Martin uit 'Boer zoekt vrouw'.

Big Challenge begon vijf jaar geleden met één man: Herman Houweling. Hij fietste mee en stelde zich ten doel een ton bij elkaar te halen uit de veehouderij voor het onderzoek naar kanker en wilde zo ook de varkenshouderij positief op de kaart zetten. Houweling kreeg vanuit de varkenshouderij volop steun en slaagde in zijn opzet. In de jaren daarna groeide Big Challenge uit tot wat het nu is.

Laatste reacties

 • Klomp

  Geweldige prestatie, gefeliciteerd allemaal geweldig goed.

 • Jan Arthur

  vooreerst een dikke proficiat en doe zo verder.
  Zou er dan toch nog solidariteit zijn onder ons,
  Ook in deze barre tijden?

 • willywolfkamp1

  Het was weer een super week daar samen op de Alpe Du Zes. Als we als veehouders/varkenshouders dezelfde solidariteit op konden brengen om samen iets te organiseren dan hadden we volgende week ieders van ons een eerlijke prijs voor elk produkt wat we produceren.

 • info141

  @Willy. Klopt helemaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.