Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Beursprijzen varkens en biggen omhoog

Zoetermeer - De beursprijzen van vleesvarkens en biggen van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee stijgen voor volgende week.

Geslachte varkens noteren 4 cent hoger op €1,69 per kilo. Daarmee volgt de beurs de Duitse slachterijen, die vrijdagmiddag 4 cent hoger noteerden op €1,72 per kilo. Voor levende varkens stijgt de beursprijs met 3 cent naar €1,34 per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is komende week krap. Daardoor brengt varkensvlees ongeveer 3 cent per kilo meer op, Als de temperaturen hoger zouden zijn, was de prijsstijging hoger. Consumenten zullen de barbecue minder te voorschijn halen met dit weer.

De afzet van biggen trekt niet zo hard aan als die van vleesvarkens. Diverse biggenhandelaren spreken zelfs van een matige verkoop, omdat de rendementen bij vleesvarkenshouders dit jaar tot nu toe tegenvallen. Door de stijgende opbrengsten van vleesvarkens kunnen de biggenprijzen niet achterblijven. De beurs noteert €0,50 hoger op €32,50 per stuk. Bij de Nederlandse Vakbond Varkenshouders komt de stijging uit op €1,00 naar €42,00 per big.

Laatste reacties

 • koestal

  Het is weer BBQ tijd,dan stijgen meestal de prijzen

 • boucherie

  De BARBECUE besteding door de consument word met mate grimmiger en zuiniger het stuks vlees dient zo dun en voordelig mogelijk te worden aangeboden. het werk wat men dient te verrichten voor de bereiding van de artikelen met het kabinet aan kosten is de opleving van de BBQ van het verleden geen garantie voor de toekomst. u zal de partijen de kost moeten geven die met knakworsten,frikandellen,enz- een gezelligheid bijeenkomst houden denkende hierbij dat de drank een belangrijk fenomeen is.

 • W. Maaskant

  Boerderij, plaats eens een keer fatsoenlijke foto's van varkens bij de artikelen op internet!! Dit wordt keer op keer aangegeven door jullie abonnees, maar het interesseert jullie niks!

 • w v gemert

  Eens met info56.

Of registreer je om te kunnen reageren.