Varkenshouderij

Nieuws 2456 x bekeken 3 reacties

Aantal varkensslachtingen daalt sterk

Den Haag - Het aantal varkensslachtingen is in maart uitgekomen op bijna 1,15 miljoen. Dat is 9,4 procent minder dan in maart 2012. Dat blijkt uit maandag verschenen voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het inzakken van de aanvoer van vleesvarkens bij slachterijen is in maart iets minder groot dan in februari. Toen maakten 1,06 miljoen vleesvarkens hun laatste rit naar de slachterij. Dat is 11,3 procent minder dan in februari 2012. Tot en met maart verwerkten Nederlandse slachterijen bijna 3,5 miljoen vleesvarkens. Dat is 5,8 procent minder dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. Die daling staat in schril contrast met de ontwikkelingen in Duitsland en België. Zo verwerkten Duitse slachterijen in het eerste kwartaal met 14,7 miljoen stuks 1,2 procent meer dieren dan in dezelfde periode vorig jaar. In België kwam de stijging in die periode uit op 4,2 procent naar 3,0 miljoen.

Door een stijging van het slachtgewicht bleef de daling van de productie van Nederlands varkensvlees in het eerste kwartaal beperkt tot 5,1 procent naar bijna 327.000 ton.

Laatste reacties

  • drientje

    Dat is per saldo zo'n 100.00 varkens minder geslacht en toch zitten de vrieshuizen vol. Waar moet dit heen.

  • fjam

    bijbouwen !!!

  • Realist

    Niet best, als het slachten in Nederland minder lucratief wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.