Varkenshouderij

Nieuws 1288 x bekeken

Westfleisch: 12 procent meer omzet

Münster - Westfleisch heeft vorig jaar ruim 12 procent meer omzet geboekt. Deze belande daardoor op 2,475 miljard euro. Dat meldt het Westfaalse slachterijconcern in zijn leveranciersnieuwsbrief.

De groei is vooral te danken aan hogere prijzen die aan de leveranciers werden uitbetaald. De marges bij de afzet kwamen echter onder druk. Toch bleef er een winst van 4,5 miljoen euro over.

Voor de aandeelhouders komt net als vorig jaar een dividend van 4,5 procent beschikbaar. Voor de contractleveranciers is er ook weer een nabetaling, hoewel die zwakker uitvalt dan vorig jaar. Voor de biggen- en varkensleveranciers bedraagt deze bijvoorbeeld 20 cent, voor slachtzeugen 1 euro.

Voor het lopende jaar is Westfleisch optimistisch. "De voortekenen voor een verdere gezonde ontwikkelingen blijven verheugend goed", meldt het concern. Eerder dit jaar maakte Westfleisch de vorig jaar gehaalde slachtvolumes al bekend. Het concern wist onder meer op een teruglopende varkensmarkt toch meer varkens aan de haak te brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.