Varkenshouderij

Nieuws 1627 x bekeken laatste update:13 mei 2013

Varkensmarkt komt weer in balans

Zoetermeer – Na de forse prijsdaling in de afgelopen twee weken lijkt de varkensmarkt weer in balans te komen. Een volle slachtweek na de door feestdagen onderbroken weken helpt daaraan bij. Bovendien lijkt er iets meer vraag te zijn naar varkensvlees.

Probleem is en blijft dat de voorraden bij de slachterijen overvol zitten en de export in zowel Nederland als Duitsland maar moeizaam loopt. Om de markt echt vlot te trekken moet er veel extra vraag komen om de grote hoeveelheden in de voorraden te kunnen slijten.

Na de prijsstabilisatie in Duitsland blijven vrijdagavond ook de beursprijzen voor geslachte en levende varkens onveranderd op respectievelijk €1,56 en €1,25 per kilo. Bij de zeugen gaan de beursprijzen met 1 cent per kilo omlaag naar €1,15 voor geslacht en €0,95 per kilo levend.

Fikse problemen zijn er in de afzet van biggen. De animo onder varkenshouders om buiten de vaste koppelingen biggen te kopen is zeer gering. Het gevolg daarvan is dat de biggenprijzen fors onderuit gaan. De beursprijs voor biggen daalde vrijdagavond met €2,50 naar €33,50 per stuk.

Of registreer je om te kunnen reageren.