Varkenshouderij

Nieuws

Varkensbedrijf Cranswick boekt hogere winst

Hull - Het Britse varkensvleesbedrijf Cranswick heeft in het boekjaar tot eind maart de operationele winst met 7 procent zien toenemen naar bijna 60 miljoen euro. De omzet ging eveneens met 7 procent omhoog naar 1,03 miljard euro.

Bestuursvoorzitter Martin Davey van het beursgenoteerde bedrijf spreekt van een positief jaar. ''We hebben verdere vooruitgang geboekt in de handel en geïnvesteerd om die vooruitgang ook op langere termijn vast te kunnen houden.'' Cranswick kocht in het boekjaar onder meer de fabrikant van vleeswaren Kingston Foods aan en heeft daar recent een varkensfokkerij in East-Anglia aan toegevoegd.

Dankzij extra capaciteit maar ook kostenbeheer kon Cranswick de hogere invoerkosten voldoende opvangen. Davey denkt bovendien dat de positie van de Britse varkensverwerkers is versterkt door het paardenvleesschandaal en de nieuwe EU-regels voor het welzijn van de dieren. Mede op basis daarvan denkt hij dat het bedrijf een voldoende sterke basis heeft om ook op komende mogelijkheden in te kunnen spelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.