Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

VS-voorraad varkensvlees op recordhoogte

Washington - In koelhuizen in de Verenigde Staten lag eind april 317.000 ton varkensvlees. Dat is een recordhoeveelheid. Het vorige record werd bereikt in april vorig jaar met 299.000 ton. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw.

De recordhoeveelheid opgeslagen varkensvlees is een gevolg van slechtere exportmogelijkheden van Amerikaans varkensvlees. De Verenigde Staten exporteerden tot en met maart 528.000 ton varkensvlees. Dat is 12 procent minder dan in het eerste kwartaal van 2012. Toen ging 598.000 ton Amerikaans varkensvlees naar de wereldmarkt.

Laatste reacties

  • kantoor3

    Dat is toch ook niet zo heel erg veel, als je bedenkt dat zo'n vleeshandelaartje al Willy Selten 50000 ton vlees zg verhandeld heeft.

  • Meindert

    Het is helemaal niet erg want het is ingekocht gedurende het voorjaar en sinds
    een paar weken is zijn de onderdelen prijzen door het dak gegaan en is er een
    te krap aanbod van varkens; varkens brengen meer dan $ 2.00 per kilo geslacht op.

Of registreer je om te kunnen reageren.