Varkenshouderij

Nieuws 2204 x bekeken 4 reacties

Tönnies verhoogt varkensprijs niet

Rheda-Wiedenbrück - Door een tegenvallende afzet van varkensvlees, houdt het Duitse vleesbedrijf Tönnies zijn varkensprijs voor deze week onveranderd op €1,60 per kilo. Vion Nord en de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung volgen de Tönnies-notering.

Het aanbod van vleesvarkens is wisselend in Duitsland. In het zuiden hebben slachterijen voldoende varkens voor komende week, omdat zij afgelopen donderdag een vrije dag (Sacramentsdag) en dus gesloten waren.

In het resterende deel van Duitsland is de aanvoer van varkens niet overdreven groot. Door de tegenvallende temperatuur wil de verkoop van varkensvlees maar niet vlotten. Duitse slachterijen verloren de afgelopen twee weken naar eigen zeggen in totaal 4 cent per kilo op het hele varkenskarkas. De komende tijd zullen zij dat verlies willen compenseren. Het Duitse aanbod van vleesvarkens zal de komende weken duidelijk afnemen. Samen met mooier weer zou dat tot een stijging van de varkensprijzen moeten leiden.

Laatste reacties

 • Hogman1

  Tonnies wordt zeker een richtprijs met wekelijks variabele toeslagen?
  Hun gelijk is voor de komende week twee cent te weinig.
  Niet in je zakken laten piesen aub of anders even een weekje relaxen.

 • Biggemans

  Kan niet meer relaxen,de voederleverancier hijgt in mijn nek

 • fjam

  Dan laat je bedrijf b toch failliet gaan Fons Merksplas dan laat je tenminste zien een slimme ondernemer te zijn.zou ik ook doen maar ik heb alleen bedrijf a maar.helaas misschien eerst opsplitsen even goed opletten hoe de vion het aan de vork gaat steken lol.

 • John*

  er is maar een manier om van dat gehijg van die voerleverancier af te komen en dat is nu doorleveren tot 88 kg en je hok 2 weken leeg laten.. je loopt je rekening bij de voerleverancier in. de biggen worden niks duurder en er is minder voer nodig waardoor de voerprijs daalt. Oh ja de gezondheid gaat met sprongen vooruit waardoor je per saldo meer overhoud.

Of registreer je om te kunnen reageren.