Varkenshouderij

Nieuws 17 reacties

Tönnies verhoogt varkensprijs niet

Rheda Wiedenbrück - De afzet van varkensvlees valt tegen voor Pinksteren. Door de lage temperaturen halen consumenten de komende dagen de barbecue niet veel tevoorschijn. In Duitsland komt de afzet maar op 95 procent van het normale niveau.

Het Duitse aanbod van vleesvarkens is daarentegen groot (105 procent van het gemiddelde). Slachterijen hebben volgende week al snel voldoende vleesvarkens met vier slachtdagen.

Door de tegenvallende afzet van varkensvlees houden Duitse slachterijen hun varkensprijzen voor volgende week onveranderd op €1,60 per kilo. Dat is 8 cent per kilo minder dan een jaar geleden. Door de achterblijvende daling van de voerprijzen staat de voerwinst bij vleesvarkenshouders flink onder druk.

Laatste reacties

 • kalkar

  Flink onder druk, noemen ze dat. Er moet weer grof geld bij, zul je bedoelen.

 • niet

  gek normaal word de prijs door de isn weergeven we zijn al zover dat tonnies de prijs bepaald. Ze leunen gewoon achterover ze weten toch wel dat ze komen. Als we dit konden door breken is het snel gedaan met de slachterij maar ja hoe krijg je alle varkenshouders 1 kant op???

 • trust

  Je krijgt een flinke bonus van Tonnies als je een uitloop met luchtwasser hebt ;-)

 • fjam

  VERWIJDERD DOOR REDAKTIE

 • varkenshouder1

  De achterblijvende voerwinst bij vleesvarkenshouders en te duur voer gaat zorgen voor een hele slechte biggenprijs. Ik gun dat de vermeerderaars zeker niet maar hou wel rekening ermee dat de markt nu heel hard zijn werk gaat doen. Fokken wordt voorlopig weinig verdienen ben ik bang voor. Het is van de zotte dat we niet allemaal gewoon onze kostprijs betaald krijgen !!!

 • joannes

  @niet; Met een goede Prijs!

 • mester

  voerwinst....klinkt als muziek in mijn oren, alleen links ben ik doof en rechts hoor ik niet goed!

 • Jan Arthur

  Men heeft de keuze: men levert aan Toennies voor een klein prijsje, zeker dat men betaald wordt, of men kiest voor Vion met de nodige vraagtekens! Veel keuze heeft men van afnemer niet meer.zoals altijd: van de een kan men niet eten, van de ander kan men niet slapen.

 • Biggemans

  Arthur Jan: hoe de fuk = Toennies ?? en nieuwe slachter ?

 • joannes

  Nu Jan Arthur als het zo gaat, en men zo denkt, kan VION beter gelijk de deur sluiten en betalen, want minder varkens bij VION betekent ook bezettings verliezen die de glijbaan naar een faillissement alleen maar gladder maakt.

 • Jan Arthur

  Wel Karel: Tonnies kan men met of zonder puntjes op de o zetten. Gebruikt men geen puntjes, moet men een letter e na de o zetten. Daardoor komt men aan Toennies. Een beetje Duitse taal kennen kan nooit geen kwaad hè!

 • Jan Arthur

  @joannes, dat is nu iets dat elk voor zich moet uitmaken. Denk eens na: als jij in moeilijkheden verkeert, komt een ander je dan uit de nood helpen? Vergeet dat maar. Wel gans in het tegendeel en daar kan ik uit het verleden heel goed over meespreken. It's a mean and tough world, vergeet dat niet. En nadien: business as usual!

 • joannes

  @Jan Arthur, natuurlijk moet iedereen dat voor zichzelf uitmaken, maar......afhankelijk van hoever je in de toekomst kan kijken zal je de consequenties ook moeten verteren! Wanneer Tönnies nu goed betaald en het leiderschap in de schoot geworpen krijgt van de Nederlandse varkensboeren, is het maar de vraag of Tönnies - of Nederlandse regering, of Duitse regering - in de toekomst ook zo tolerant zullen blijven voor die Nederlandse varkensboeren die transport toevoegen en economische activiteit exporteren. Ik kan me een senario voorstellen dat de gezamelijke varkens boeren meer belang hebben bij Nederlandse verwerkers dan een Duitse, ook al zijn we in Europa. Denk alleen maar aan Regio beleid!

 • pff

  Hallo,
  Jan arthur spreekt simpelweg de waarheid ! Regio beleid of niet,tsijn de centen die tellen ! Wie rap betaalt blijft bestaan,wie het meest betaalt krijgt het moeilijk ! Dat is economie denk ik ! Grts

 • joannes

  @pff en @Jan Artur, VION heeft weer iets om over na te denken! Misschien dat de Rabo en het (Z)LTO meelezen en wakker worden. Want meer zeep op de glijbaan naar het faillissement hebben we niet nodig!

 • Biggemans

  pff heeft met zijn stelling helemaal gelijk.
  Ons vader zij dat vroeger ook al:
  ' de snelheid van de betaling =de kracht van de koopman '

 • Jan Arthur

  Karel, de oude wijsheden berusten op lange ervaring en zijn daarom ook de beste! Het zijn wijze woorden hetggeen je vader je gezegd heeft, vergeet ze niet.

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.