Varkenshouderij

Nieuws 23 reacties

Tönnies pleit voor luchtwasser en uitloop

Osnabrück - Clemens Tönnies, topman van het gelijknamige Duitse vleesconcern, pleit voor de installatie van luchtwassers in varkensstallen. Nieuwe varkensstallen zouden naar zijn mening tevens van een uitloop moeten worden voorzien.

Die visies heeft Tönnies geventileerd op een regionale bijeenkomst van de CDU, meldt de Neue Osnabrücker Zeitung. Alleen als de stankoverlast wordt aangepakt en het dierenwelzijn wordt verbeterd, kan men bij de consument weer scoren, zo maakte Tönnies duidelijk. "Er moeten oplossingen komen, want anders raken we de productie kwijt. Daarvoor moet ook eens op een heel andere manier naar de zaken worden gekeken."

Tönnies erkent dat de concurrentiepositie van de Duitse varkenshouders een probleem vormt als zijn ideeën worden uitgevoerd. Daarom dient er compensatie te komen voor de meerkosten. Een EU-wijde aanpak is ook een mogelijkheid. "Daarvoor zullen zich de belangenorganisaties moeten inspannen."

In de deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen, de thuisbasis van Tönnies, zijn onlangs al luchtwasserverplichtingen van kracht geworden.

Laatste reacties

 • trust

  Ook een luchtwasser verplichting in Duitsland, zal geen maatschappelijke acceptatie vergroten. Jammer dat er in Nederland de subsidiepot rechtstreeks naar de lobby van luchtwasfabrikanten is gegaan, en blijkbaar nu ook als smeergeld in Duitsland wordt gebruikt.

 • joannes

  HIj heeft zijn Russische investeringen in zijn achterhoofd wanneer hij dit roept. Minder varkens in de EU en meer in Rusland; daar is ruimte genoeg!

 • Biggemans

  Een luchtwasser in een uitloop dat is pas een natuurlijke oplossing

 • detelg1

  Afzuigkap Karel!!! hahaha

 • tedagro

  Ik hoop dat hij meer verstand van slachten en het vermarkten van vlees heeft dan van het oplossen van mileu en welzijnsvraagstukken.
  Hoe verzin je het, de lucht uit de stal zuiveren en dan het varken naar buiten sturen !

 • drientje

  Dit soort mensen doen altijd uitspraken om mensen op het verkeerde been te zetten. Volgens mij bedoelt hij simpel weg dat de varkens eigenlijk nog te duur zijn.

 • petit

  poetin zal hem iets in het oor gefluisterd hebben....

 • evanderpasch1

  moet tonnies eerst de hausprijs eens afschaffen voordat ie iets gaat roepen deze is altijd lager ipv hoger dan isn

 • w v gemert

  Hij begin aardig op Vion te lijken.

 • info389

  Schoenmaker blijf bij je leest!!

 • joannes

  Hij lijkt niet op VION, hij kijkt naar VION, en weet dat hij ze op de knieën heeft. Nu kan hij de regels én de prijs zetten.

 • hertha

  Hij is maar in een ding geinterreseerd, voldoende varkens aanvoer.Het verhaal wat hij verteld is alleen maar scoren voor de buitenwereld.

 • trijnie

  Een beetje meer betalen voor een kiloknaller moet kunnen. Wat zijn het nu voor prijzen, belachelijk, jullie zouden veel meer éénbeleid moeten, kunnen hebben en je niet door de Albert Heins van deze wereld de les laten lezen.

 • LUCTOR

  Hij geeft met deze hint (zo noem ik het maar) dat hij zich er van bewust is dat de huidige manier van varkens houden zal veranderen.
  Deze man is groot geworden door zijn vooruitziende blik, voor zijn slachterij in duitsland hoeft hij niet bang te zijn voor aanvoer van genoeg grondstof want zou hij de poorten morgen sluiten wat zou de opbrengst prijs een dag later hier zijn?
  Waarom zou hij nu al varkens in Rusland fokken en afmesten?

 • Biggemans

  Infrastrutuur aanpassen tunnels en viaducten 60 cm hoger, want hij komt eraan de slachtvarkenstransportwagen van de toekomst:
  een 4 deksslachtvarkenstransportwagen met op de 4e laag een luchtwasinstallatie.

 • joannes

  @Klompjan, de winnaar heeft gelijk tot hij een keer verliest! En bij Tönnies geldt dat ook! Zoals @Karel Breda fijntjes opmerkt; het is natuurlijk belachelijk dat er zoveel varkens de grens overgaan wanneer men in Nederland werk zoekt! En dat alles ivm regelingen, toeslagen, subsidies, enz waarmee men de omgeving ¨beter¨ wil inrichten. De overheid drukt langzaam maar zeker de varkens de grens over; eerst transport en later de houderij!

 • Jan Arthur

  Wanneer we er eens goed over nadenken, komen we toch tot de conclusie dat alles 1 grote tragiecomedie is! Of niet soms? Denkt deze slachter uit Rheda dat zijn slachterij eruit ziet als een parfumwinkel? Vergeet dat maar!

 • LUCTOR

  @joannes Deze man is lang en breed over de finish.
  @Jan Arthur Deze man denkt maar doet het ook kijk even wat de prijs aanstaande week doet laat zich niet lijden zoals vele varkenshouders door voorlichters handelshuizen voerleveranciers etc.

 • reiziger

  laten we snel over gaan op de vroegere huisslachtingen
  geen onnodig diertransport verbetert dierevwelzijn en geen luchtwassers nodig op diertransport en zelf de koelcel achter het huis prijs te laag deur dicht prijs goed een vrachtwagen vleesverkopen en de chinees en rus komst ons spotgoedkoopen
  varkensvlees zelf wel kopen om over de grens te smokkelen (prijs verschil 50%)
  en uit kosten oogpunt plijt ik voor mobiele slachthuisen niet met de varkens naar het slachthuis maar de slachtrij naar de varkens. gewoon per stuk varkens slachten met mobiele slachterijn moet best moegelijk zijn we dorsen het graan toch ook niet in de fabriek en de mais brengen we ook niet met plant en al naar de voerboer


 • reiziger

  ik heb al contact gehad met lely melkrobots en stork slachthuis inrichters ze hebben veel intressen getoont voor de nieuwe manier van slachten het wordt tijd voor de mobieleslachtrobot

 • reiziger

  ik heb al contact gehad met lely melkrobots en stork slachthuis inrichters ze hebben veel intressen getoont voor de nieuwe manier van slachten het wordt tijd voor de mobieleslachtrobot

 • Jan Arthur

  Wereldburger, droom maar verder!

 • LUCTOR

  Wereldburger zijn droom gaat uitkomen de geschiedenis zal zich in rap tempo herhalen.
  Voorbeeld: Hoe lang is het geleden dat de textiel industrie floreerde?
  Wat er nu in de winkels hangt is voor 60% afkomstig uit Made in China en de vriesschepen met vlees gaan volgen eerder als menig varken en kippenboer in de gaten zullen hebben voor de rundveehouders is er voorlopig nog niet veel te vrezen op dat gebied lopen ze in de Aziatische landen nog behoorlijk achter wat de produktie betreft maar de kennis is er al wel.

Laad alle reacties (19)

Of registreer je om te kunnen reageren.