Varkenshouderij

Nieuws

Oekraïne importeert minder varkensvlees

Kiev - Oekraïne importeerde in maart bijna 9.300 ton varkensvlees.

Dat is 30 procent minder dan in februari en 21,5 procent minder dan in maart 2012. Dat meldt de Agribusiness Club in Oekraïne.

In het eerste kwartaal voerde Oekraïne 27,7 procent minder varkensvlees in. De daling is een gevolg van de strengere controle op de aanwezigheid van de groeibevorderaar Ractopamine. Daardoor kunnen de Verenigde Staten en Brazilië minder varkensvlees naar de Oekraïne exporteren.

Het land voerde in maart 255 ton varkensvlees uit. Dat is weliswaar bijna een vervijfvoudiging ten opzichte van februari, maar 8 keer minder dan in maart 2012. Vleesvarkenshouders in de Oekraïne voeren hun productie op om de zelfvoorzieningsgraad voor varkensvlees op te voeren in het land.

Of registreer je om te kunnen reageren.