Varkenshouderij

Nieuws 4566 x bekeken 2 reacties

Mijnvoer.nl telt ruim 50 deelnemers

Eersel - Mijnvoer.nl, het online platform voor inkoop van mengvoerders, telt 1,5 jaar na de oprichting ruim 50 deelnemers.

De totale voerafname is volgens directeur Pieter Snoeijen in de orde van grootte van enkele tienduizenden tonnen per jaar. Hij constateert dat varkenshouders erg vast zitten aan mengvoerbedrijven en niet zomaar wisselen. Ook fungeert de mengvoerindustrie soms als bank.
Via mijnvoer.nl kunnen varkenshouders zelf online een rantsoen samenstellen. Het platform zoekt op basis van de specificaties de goedkoopste, de dichtstbijzijnde en de voorkeursleverancier. Eventueel voeradvies kopen ondernemers zelf in. Er zijn afspraken met tien kleine en middelgrote mengvoerleveranciers voor het leveren van de voeders. Snoeijen ziet dat varkenshouders 2 tot 6 euro per 100 kilo voer besparen voor zeugen- en biggenvoeders. Bij vleesvarkens loopt het voordeel op van 50 cent per 100 kilo voor afmestvoer tot 3 euro voor startvoer.
Mijnvoer.nl gaat zich ook richten op de inkoop van losse grondstoffen, onder de naam Mijngrondstof.nl. Veehouders krijgen dan direct prijzen te zien van aanbieders. Het gemak van vergelijken, bestellen en minimaliseren van transportafstanden moet volgens Snoeijen ook hier tot kostenvoordeel leiden.

Rene Stevens

Laatste reacties

 • info258

  Prachtig concept. Proficiat met jullie initiatief.
  Het maakt de andere voerleveranciers wakker. Ze vertellen vaak over mijnvoer.nl twijfelachtige verhalen. Ik ben van mening dat een voorlichter nodig is maar dan niet een van de voerfabriek zoals het in vele gevalen nu is. Een onafhankelijke die ik inhuur en betaal voor geleverde diensten is voor mij perfect. Als er per vracht van 32 ton een verschil zit tot 800-900 euro zijn het de eerste uitgaven die ik niet hoef te doen.
  Ik voel nu me meer een zelfmenger en krijg meer inzicht in voer.

 • varkensboerk

  Twijfelachtige verhalen is ook het enige antwoord dat de voerleveranciers hebben op Mijnvoer.nl.
  Zodra je over de voersamenstelling en prijs begint die je zelf hebt samengesteld wordt het snel stil bij de grote jongens. Laat je niet bang maken en neem het heft in eigen hand. Als je het voer in eigen beheer onder controle hebt kun je de voorlichters bedanken en je eigen plan trekken. Door het zelf samenstellen van voer ga je anders en beter naar je varkens kijken en dat is heel leerzaam en levert zeker een plus op. Voor mij werkt het perfect zolang de prijs interessant is natuurlijk. Het wordt tijd dat er op andere vlakken meer van zulke initiatieven komen want de coöperaties lijden aan grootheidswaanzin en zijn hun grondslag vergeten en opereren als multinationals met de boer als melkkoe.

Of registreer je om te kunnen reageren.