Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Lunenburg en Kruiswijk willen nieuwe slachterij

Oudewater - Lunenburg Vlees en Egbert Kruiswijk vleesproducten willen, mits hun fusieplannen goedgekeurd worden door de Mededingingsautoriteit, een nieuwe slachterij bouwen in IJsselstein (Utrecht), op de grond die al in bezit is van Kruiswijk. Dat melden directeur Piet Lunenburg en Jaap de Wit sr. van Lunenburg vleesproducten.

Doelstelling is om het nieuwe bedrijf in 2017 operationeel te hebben. De investering is begroot op 25 miljoen euro. De bedoeling is dat de productie van de beide vleesbedrijven wordt geconcentreerd in IJsselstein. De huidige situatie is dat er wordt geslacht in Gorinchem, waarna wordt uitgesneden in Oudewater en IJsselstein.

De nieuwe combinatie blijft zich volgens Lunenburg toeleggen op productie in concepten. Lunenburg en Kruiswijk produceren nu in vijf verschillende concepten: standaard IKB, Keten Duurzaam Vlees, KDV welfare (met één ster Beter Leven), Biologisch vlees en Friberne.

Het nieuwe fusiebedrijf zal een jaaromzet hebben van circa 275 miljoen euro en gaat werk bieden aan ruim 500 werknemers. Lunenburg en Kruiswijk verwerken momenteel ongeveer 28.000 varkens per week. Dat is ongeveer 10 procent van de markt. Beide ondernemingen verwachten eind deze maand duidelijkheid te krijgen van de mededingingsautoriteiten over hun plannen.

Laatste reacties

 • HKKH

  Kijk, dit zijn nou ondernemers, handelaren die gaan voor een goed resultaat en een toekomst. Geen ambtenaren, geen logge cooperatie met een mentaliteit van niks.

  Succes met de toekomst, jullie gaan door, waar anderen alleen maar kapitaal vernietigen en daarmee bedoel ik de vion

 • Hans Brasil

  het zou wel is verstandig kunnen zijn, even rustig aan te doen, misschien krijgen ze wel een slachterij in hun schoot geworpen.

 • Biggemans

  Als de NMA dat toestaat, dan mogen Rotterdam, Roosendaal, Druten , Olst - en al die andere slachterijen die VET geld ontvangen hebben om hun slachthaken in leveren van onze Dumeco HELDEN ook weer heropenen.

  Het idee is niet verkeerd \ maar Druten kost niks, en is startklaar.

  Stuur dan ook eens wat inkopers WEST BRABANT in dan, wij willen ook eens ruiken aan Beurs + 7 met daarbovenop alle toeters en bellen (= netto beurs + 7 afgehaald zonder kosten)

  Bij ons in de provincie = het milieu goedgekeurd en wij hebben ook varkens in m2 liggen.

  Het grote voordeel = geen varkens door jullie meer laten slachten bij Vion/Helmond en geen ellenlange wachtijden bij Jan de Gier.

 • arkova

  hans brasil,excuses,maar je snapt er niet veel van!

Of registreer je om te kunnen reageren.