Varkenshouderij

Nieuws

EU: Hongarije vrij van varkenspest

Brussel - Hongarije is vrij van klassieke varkenspest. Dat heeft de Europese Commissie bekendgemaakt.

De afgelopen zes jaar heeft de Europese Unie meer dan 6 miljoen euro geïnvesteerd in de bestrijding van de ziekte. Het heeft er toe geleid dat de ziekte nu officieel is uitgeroeid. Volgens de Europese Commissie komt er nu alleen in Bulgarije, Roemenië en Litouwen varkenspest voor.

West-Europa is vrij van varkenspest sinds vorig jaar. Toen hief de Europese Unie de laatste beperkende maatregelen op die nog voor Duitsland golden in verband met varkenspest.

Bij uitbraken van varkenspest legt de Europese Unie een reeks handelsbeperkende maatregelen op om te voorkomen dat de ziekte verspreid. Het werkt bovendien als stimulans voor het getroffen land om de ziekte snel onder controle te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.