Varkenshouderij

Nieuws 987 x bekeken

Duitsers slachten meer varkens

Wiesbaden - De Duitse vleesindustrie heeft in het eerste kwartaal meer varkens verwerkt dan in de eerste drie maanden van vorig jaar. Volgens het Statistische Bundesamt steeg het aantal aan de haak gebrachte varkens met 1,2 procent naar 14,7 miljoen.

Ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar is echter sprake van een daling. Toen werden 14,9 miljoen varkens geslacht, wat resulteerde in een vleesproductie van 1,4 miljoen ton. Dat was nagenoeg evenveel als in het eerste kwartaal van dit jaar.

De pluimveevleesproductie daalde in het eerste kwartaal ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar met 0,4 procent naar 352.000 ton. De rundvleesproductie leverde ruim 6,4 procent in. Er werden zowel minder vleesstieren als koeien geslacht. Dat geldt ook voor de verwerking van kalveren.

Of registreer je om te kunnen reageren.