Varkenshouderij

Nieuws 7 reactieslaatste update:12 mei 2013

Duitse varkensprijs onveranderd

Oldenburg - De prijsdaling in de varkensprijs komt tot stilstand. De Duitse Vereinigungspreis en de Duitse slachterijnoteringen blijven onveranderd op €1,60 per kilo.

In de afgelopen twee weken is de varkensprijs met 10 cent omlaag gegaan en dat is toch een forse daling. Het varkensaanbod is afgelopen week aardig opgenomen. Daarmee is een overschot aan levende varkens voorkomen en wordt er dus geen extra druk gelegd op de afzet in de komende week.

Ook de vleesafzet loopt iets beter, signaleert de Duitse bond van varkenshouders ISW. Volgens de bond is er meer vraag naar grillartikelen. Bovendien heeft de start van het aspergeseizoen een impuls gegeven van de binnenlandse vleeshandel, aldus de ISW. Om de markt echter weer naar een hoger prijsniveau te helpen is een duidelijke groei in de export nodig.

Laatste reacties

 • Jan Arthur

  Als er NU (mei, juni) geen vraag is naar varkensvlees, zal er geen vraag meer zijn.

 • petit

  ik zie niet goed het verband tussen asperges en varkensvlees.....

 • abtje

  Geen asperges zonder ham en ei.

 • jentje1

  Omdat China deze maatregel heeft ingesteld is de import van Amerikaans vlees met 70 procent gedaald. Dit gat is opgevuld door Europees varkensvlees. De export van de EU naar China is in het eerste kwartaal gestegen naar een marktaandeel van 67 procent. In 2012 was 36 procent van de import afkomstig uit Europa. Met uitzondering van Ierland hebben bovendien alle EU-landen geprofiteerd. Met 4.800 ton was 4 procent van het varkensvlees afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk

 • jentje1

  er scheelt toch iets aan het marktmechanisme

 • zeugenstal

  hoeveel beur je per enting bij die nvv eigenlijk ??

 • wimpy

  een enting kost t zelfde of je nu op nvv dpp beurs of weser emst handelt een enting is een enting toch ?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.