Varkenshouderij

Nieuws 800 x bekeken

Deense zeugenstapel groeit

Kopenhagen - De Deense zeugenstapel groeit licht. Volgens de inventarisatie van Danmarks Statistik steeg het aantal zeugen per 1 april ten opzichte van een jaar eerder met 1 procent naar 1,033 miljoen. Dat komt neer op een plus van 10.000 dieren.

Ook ten opzichte van 1 januari dit jaar is sprake van enige groei, namelijk met 5.000 zeugen. Het aantal biggen groeide in vergelijking met vorig jaar met 3,3 procent. De vleesvarkensstapel nam daarentegen met 1 procent af.

Het aantal geslachte varkens slonk in het eerste kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met een kleine kwart miljoen naar 4,78 miljoen. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2011 liep de daling op naar krap 900.000 varkens, zo bleek eerder al uit de cijfers van landbouwsectororganisatie LF.

Of registreer je om te kunnen reageren.