Varkenshouderij

Nieuws 2589 x bekeken 2 reacties

China grijpt in op varkensmarkt

Peking - De Chinese overheid gaat varkensvlees opkopen om zo een einde te maken aan de dalende prijzen.

Het is voor de tweede keer dit jaar dat de Chinese overheid een opkoopprogramma aankondigt. Met een totaal van 448 miljoen varkens in januari is China de grootste varkensmarkt ter wereld. Door een overschot zijn de prijzen echter sterk gedaald. In de eerste twee maanden van dit jaar daalden de prijzen 11 procent. In maart en april kwamen hier nog eens dalingen van 5,5 procent en 6,5 procent bij ten opzichte van de vorige maanden.

Om een einde te maken aan de verlagingen wil de Chinese overheid zich nu gaan mengen op de markt. Het is nog niet duidelijk hoeveel varkensvlees de Chinese overheid op gaat kopen.

Laatste reacties

  • joannes

    Dat ziet er niet zo mooi uit voor de Varkensvlees wereld handel. Wanneer daar een soort opkoopregeling wordt gecreëerd. Betekent dat er inmiddels ook een overproductie is en...... dat zodirect wanneer de productieniveaus zich aangepast hebben, ze ook nog een voorraad hebben voordat ze pas gaan importeren. Het kan dus weleens veel sneller als verwacht, afgelopen zijn met die nieuwe Exportmarkt waar de Exportverdragen verleden jaar met zoveel gebral van werden gepresenteerd door, uit mijn geheugen; de Denen, de Engesen, de Nederlanders, en natuurlijk de Duitsers.

  • petit

    dit was al mijn reactie enkele maanden geleden? en ik kreeg geen enkele reactie, maar opgepast chinezen zijn de ook de grootste gokkers in deze wereld, zulke berichten de wereld insturen......, europa moet stoppen met te produceren om te exporteren......!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.