Varkenshouderij

Nieuws 4034 x bekeken 5 reacties

Aantal varkensslachtingen daalt fors

Voorburg - Het aantal Nederlandse varkensslachtingen kwam in februari uit op 1,06 miljoen. Dat is 11,6 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar.

De productie van varkensvlees daalde in februari met 10,9 procent naar 99.454 ton ten opzichte van februari 2012. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Aangezien Nederlandse slachterijen in januari met bijna 1,3 miljoen stuks nog 3,1 procent meer vleesvarkens verwerkten dan in de eerste maand van 2012, blijft de totale daling in januari en februari nog beperkt tot 4,1 procent naar ruim 2,3 miljoen stuks ten opzichte van dezelfde maanden daarvoor. Door een stijging van de slachtgewichten zakte de productie van varkensvlees in de eerste 2 maanden met 3,1 procent naar bijna 219.000 ton vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar.

Laatste reacties

 • veluwsboertje

  Beaste Derk
  Per maand zal het wel kloppen ,maar hebt u er rekening mee gehouden
  dat vorig jaar schrikkel was
  Op 20 dagen 1 werkdag meer is 5% ,als dit klopt is er geen
  mindering .

 • Miriamnu

  Geweldig nieuws. Echt voor iedereen!

 • Bison

  Ik denk dat miriamvangister een paar dagen in een luchtwasser opgesloten geweest is en onder de drup een hersenbeschadiging heeft opgelopen,...eigenlijk wel zielig hoor.

 • info237

  De echte waarheid is heel eenvoudig te verklaren, de varkens slachtingen in België zijn fors gestegen en waren nog nooit zo hoog, oftewel de importen van slachtvarkens uit België naar Nederland dalen drastisch, 15000 varkens per week = 10%.......

 • joannes

  Dus @info237, de grenzen vervagen en daarmee ook de waarde van nationale kengetallen. Wat er echt aan de hand is, is de concurrentie tussen slachterijen! De Duitse en, zoals je terecht aangeeft, de Belgische nemen een deel van de Nederlandse over. Dit signaleert dat er iets met de Nederlandse slachterijen aan de hand is. De Boerderij zou daar eens in moeten duiken. Wanneer Nederland zich uit de markt prijst, is dat iets om je zorgen over te maken. De onderhandelings positie van de Nederlandse boeren in het buitenland is ivm afstand, taal, altijd inferieur aan die van diegene in de directe nabijheid van zo´n buitenlandse slachterij.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.