Varkenshouderij

Nieuws 3611 x bekeken

Vleesbedrijven Lunenburg en Egbert Kruiswijk fuseren

Oudewater – Na een jarenlange samenwerking tussen Lunenburg Vlees en Egbert Kruiswijk Vleesproducten willen de bedrijven fuseren.

De nieuwe onderneming, die ook slachterij Westfort en het biologisch vleesbedrijf Deli Harmony omvat, heeft vestigingen in Oudewater, IJsselstein, Zoetermeer, Hedel en Gorinchem. De totale jaaromzet bedraagt meer dan 275 miljoen euro en het personeelsbestand omvat ruim 500 medewerkers.

Logische vervolgstap

De fusie is volgens de directie een logische vervolgstap in de strategie van de afgelopen jaren. De bedrijven werken al geruime tijd op veel punten intensief samen. In 1999 is gestart met de gezamenlijke inkoop van varkens en in 2004 hebben de beide bedrijven een slachterij in Gorinchem gerealiseerd. Sinds 2011 participeren beide bedrijven ook in het biologische vleesbedrijf Deli Harmony.

De nieuwe onderneming heeft diverse productconcepten zoals Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV), IJsselland Vleeswaren, St. Hendrick en Friberne. Door de krachtenbundeling verwacht het nieuwe bedrijf in de toekomst nog beter in staat zijn om gespecialiseerde productconcepten te ontwikkelen voor een groot publiek. De directie van de nieuwe onderneming zal worden gevormd door Egbert Kruiswijk (commercieel directeur) en Piet Lunenburg (algemeen directeur).

Marktdiversificatie en productontwikkeling

Kruiswijk en Lunenburg zijn ervan overtuigd dat de toekomst van een duurzame varkensvleessector niet ligt in bulkproducten, maar in marktdiversificatie en productontwikkeling. Alle varkens zijn afkomstig van Nederlandse boeren en 75 procent van de vleesproductie valt binnen de Keten Duurzaam Varkensvlees. Daarnaast is het bedrijf met Deli Harmony de tweede speler in biologisch vlees en mede-initiatiefnemer van het Friese streekproduct Friberne. Tevens voert men een eigen vleeswarenlijn onder de naam IJsselland. Met een gezamenlijk volume van circa 1,4 miljoen varkens op jaarbasis zal de nieuwe onderneming een aandeel van 10 procent van de Nederlandse markt in handen hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.