Varkenshouderij

Nieuws 14 reacties

'Varkenshandel Mollen in financiële problemen'

Hardenberg - Varkenshandel Mollen in het Overijsselse Hardenberg verkeert in financiële problemen. Dat zeggen diverse varkenshandelaren, die zaken doen met het bedrijf.

Zij willen niet met hun naam in de krant genoemd worden. Transportbedrijf Keus & Mollink in Almelo, die varkens transporteert voor Mollen, doet inmiddels geen zaken meer met het bedrijf. Dat bevestigt directeur Henk-Jan Keus van het bedrijf. Hij wil daar verder geen toelichting op geven.

De eigenaren en directeuren Joop en Bert Mollen van het familiebedrijf geven ook geen commentaar op de situatie, waarin hun bedrijf verkeert. Het handelsbedrijf exporteert wekelijks enkele duizenden vleesvarkens naar buitenlandse slachterijen voor zo'n vijftien varkenshandelaren rechtstreeks vanaf de varkensbedrijven of vanaf exportverzamelplaatsen. Het staat bij zijn klanten bekend als een solide degelijk bedrijf, dat zijn rekeningen tot nu toe altijd netjes op tijd betaalde. Naar verluidt is het Overijsselse bedrijf in financiële problemen gekomen, doordat een Hongaarse afnemer van vleesvarkens zijn rekeningen niet heeft betaald aan Mollen.

Of het exportbedrijf uitstel van betaling of een faillissement heeft aangevraagd, is niet bekend. De rechtbank in Zwolle, waaronder de gemeente Hardenberg valt, doet daar geen uitspraak over. Als de rechtbank uitstel van betaling verleent, zal een bewindvoerder proberen om de zaak nog te redden. Als dat niet lukt, zal de rechtbank het faillissement uitspreken en zal een curator dat afhandelen.

Laatste reacties

 • Biggemans

  Wie volgt ?? BUURMAN ? ik heb er nog 76000 van tegoed

 • Hogman1

  Niet zo mooi Karel ..... das dan ongeveer 2 % van wat die mollenmannen aanrichten.Ik hoop voor je dat het goedkomt.
  Conclusie is toch wel dat het hele zweingebeuren dood en dood ziek is.
  Moet nog wel even doordringen bij de Abab en soortgenoten, dan worden er miscchien eens eindelijk een paar wakker.

 • trust

  jammer dat de Bank niets afboekt in de bestaande varkenshouderij, zodat hardwerkende boeren, slaven worden van dit rotte financieringssysteem totdat de dood ons scheidt. (of totdat de schijt ons dood)

 • XB

  Karel, denk eerst Vion!

 • theo3

  Karel wie is de buurman

 • voortman

  'het onmogelijke is gebeurd' als je dit een aantal jaren geleden had voorspeld was je voor gek verklaard..... ik heb diep respect voor deze hardwerkende mensen die ook hun privevermogen zien verdampen. dit heeft voor veel varkenshandelaren maar ook varkenshouders zeer grote gevolgen en dit geeft nog een lange nasleep..... sterkte voor iedereen die getroffen is of nog wordt

 • Jan Arthur

  Ik vraag me af of de familie Mollen niet het slachtoffer zijn geworden van hun eigen werklust?

 • Biggemans

  toevoeging bij reactie 1:.
  Van de familie Mollen kan ik geen kwaad woord spreken, jarenlang heeft onze familie met deze mensen handel gedreven,en nooit hadden we een klacht over het niet nakomen van gemaakte afspraken gahad. NEE die 76000 moeten nog van die Buurman afkomen

 • adriemulders

  karel ik lever ook aan die buurman maar mijn varkens zijn gewoon betaald,je moet hier op het forum niet liggen stoken het is allemaal al erg genoeg dat het allemaal zo onzeker is.
  maar als je er echt over in zit neem dan contact op met mij.

 • henryvarkens

  Buurman betaald altijd zijn varkens

 • Biggemans

  adriemulders ik stook niet, bel die dikke op en vraag het hem zelf.

 • bull

  buurman betaald altijd mijn varkens op tijd

 • Repkes

  Hallo mensen,

  Wat een gelul van niet betalen.
  In 30 jaar zaken met Fam. Buurman nog nooit geen problemen gehad.
  Altijd alles netjes afgewerkt.

  Wim repkes

 • HKKH

  @ Karel Breda.
  Als u problemen heeft met Buurman, dan moet u bij dhr. Buurman zelf zijn en niet op Boerderij.nl
  U verschuild zich hier onder een vage naam en probeert dhr. Buurman zwart te maken. Hier heb ik geen respect voor, gewoon schandalig.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.