Varkenshouderij

Nieuws 31 reactieslaatste update:3 apr 2013

Varkensbedrijf van Zwanenburg failliet

Odiliapeel - Het varkensbedrijf Quality Pigs bv in Odiliapeel is op 20 maart failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch. Dit blijkt uit een melding van www.faillissementsdossier.nl. Het bedrijf Quality Pigs bv staat op naam van de vrouw van NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg.

Het bedrijf verkeerde sinds begin januari in surseance, naar verluidt vanwege een financieel conflict met een voerleverancier.Curator is advocaat Carla de Bruijn van kantoor Bogaerts en Groenen Advocaten in Boxtel. Wyno Zwanenburg wil in afwachting van de verdere afwikkeling van een en ander geen commentaar geven.

Laatste reacties

 • S.Classens

  Sterkte

 • WT

  goed voor het imago van de NVV, net als het biggenprijsschandaal.

 • fjam

  @s.classens,sterkte aan wie? de schuldeisers.? heeft meerdere bv,s hoor hier was zelf naar toe gewerkt.no mercy sorry.

 • fjam

  eens een laaielichter altijd een la.....

 • Jonas Brabant

  n.a.v. bovenstaande reacties: triest dat mensen elkaar het licht in de ogen nog niet gunnen.......

 • joannes

  Ben benieuwd of de Boerderij de faillesementen van ander varkenshouders ook zo stipt rapporteert? Maar nee, die gaan in een algemeen bericht: http://www.boerderij.nl/Varkenshouderij/Nieuws/2013/1/Aanbod-varkensbedrijven-blijft-stijgen-1153234W/

  Zoals dat ook meer respectvol behoort!


 • fjam

  @jonas ben blij dat je het hetzelfde ziet als ik.lool

 • jan hien

  wat een gezeik allemaal en de boerderij doet er gewoon aan mee ,laat die man toch eens met rust er zal wel iets anders aan de hand zijn, succes Wyno

 • Demeter Griend

  Beetje varkensstront minder daar is niks mis mee.

 • marieke1

  Je moet je rot schamen Peet dat je nu weer zo''n rotopmerking plaatst. Iedereen bij de Radstake vond trouwens dat je je moest rotschamen.
  Al met al is de conclusie dat je niks bereikt hebt en veel mensen hebt beschadigd en op termijn niemand nog zaken met je wil doen. Alleen maar verliezers. De complimenten aan Andre en Andre die laten zien dat met normaal overleg veel mogelijk is.

 • Flyinghollander

  Joannes rare vergelijking, iemand met een publieke functie valt gewoon op> hoge bomen vangen veel wind. Ja dan kom je in de publiciteit negatief is nooit leuk.

 • BW

  Peet, vindt jij je met jou gedrag en denkwijze, wel een verrijking voor Agrarisch Nederland? Vanaf de varkenspest heeft Zwanenburg zich sterk gemaakt voor de varkenshouderij. De varkenshouders hebben veel aan hem te danken. Dat jij daar anders over denkt weet iedereen. Mar als iedereen heeft gesproken moet je er je bij neer leggen!!! En niet iedere keer weer alles oprakelen. Jou reactie gaat gewoon veel te ver. Stop daar nou eens mee!!!

 • BW

  Peet, ze hebben bij de NVV nog een nieuwe voorzitter nodig, dus....

 • joannes

  Flyinghollander,wat die vergelijking betreft; een faillissement is geen pretje en heeft natuurlijk informatie waarde. Maar om nu een voorzitter anders te behandelen dan de overige lijkt meer op verkoopcijfers pompen dan nieuwswaarde. Deze functies zijn niet te vergelijken met de artiesten of politieke wereld, waar persoonlijk/privé leven een onderdeel is van het beroep.

 • Flyinghollander

  Waarom niet Joannes, hij was toch een boegbeeld, dus het heeft nieuwswaarde (voor sommige dan). Inderdaad het is verre van pretje en helemaal als mensen anoniem commentaar erop geven, maar dat is de wereld die we ingaan. er is veel veranderd sinds mij 'jeugd' en vaak niet ten goede.

 • joannes

  Flyinghollander, een boegbeeld die een belangrijk deel van zijn tijd vóór de varkenshouders gemeenschap besteed heeft en zijn eigen bedrijf in handen van anderen heeft moeten laten. Je kan hem niet afrekenen op zijn vakmanschap/ondernemerschap wat gesuggereerd wordt met de titel. En een beetje meer respect lijkt mij in ieder geval gepast.

 • Flyinghollander

  Joannes dan lees jij en ik het in anders. Omdat iemand boegbeeld mag negatief 'nieuws' niet geplubiceerd worden, nogmaals, hoge bomen vangen veel wind is helaas van toepassing.

 • slutter

  Het nvv bestuur was gisteren goed op dreef. goede uitleg.Niks mis mee'!!Hulde.en op vrijdag middag vooral doorgaan!Baas in eigen huis.

 • WT

  Marieke, met alle respect, maar zolang jij niet eens je echte naam onder je stuk durft te zetten heb jij helemaal geen recht van spreken. Anoniem mag blijkbaar alles en de echte kerels die hun naam wel onder hun verhaal durven te zetten moeten zich schamen?
  Dit is de wereld op z'n kop. Ik ben benieuwd wat je hier voor weerwoord op hebt. groeten Peet.

 • fjam

  @ marieke 1 dat jij je niet rotschaamd dat je het voor die corrupte kliek opneemt,zegt misschien iets over jezelf.

 • gommers jos

  Eerst wil ik wyno en zijn familie heel veel sterkte toewensen in deze barre tijd we moeten met zn allen maar eens goed nadenken wat hij allemaal voor de sector betekend heeft het is teveel om op te noemen voor mij is en blijft hij het boegbeeld van de varkenshouderij en wat betreft al die negatieve reacties die hier open en bloot neergezet worden ik vind het te zot voor woorden vlgs mij is jullie drijfveer haat en nijd en verstandelijk vermogen van een klein kind anders zouden jullie dit soort walgelijke reacties hier niet zo neerzetten wyno bedankt voor alles en veel voorspoed in je verdere toekomst mvg jos gommers

 • drikhend

  Hopelijk kan hij het conflict met zijn voerfabrikant oplossen en een doorstart maken .

 • fjam

  @ jos kun je misschien met al die goeie dingen die hij gedaan heeft er een opnoemen.btw is geen haat en nijd hoor maar moord en doodslag!

 • WT

  Waar blijft Marieke nu

 • drikhend

  Gelukkig is er in Nederland nog vrijheid van meningsuiting ,maar bovenal vrijheid van vereniging . Dus niemand is verplicht om bij de NVV of LTO enz. te blijven of te gaan . En men mag zijn mening zeggen maar beledigingen en of schelden zijn een zwak argument . Ik hoop dat hij overeen kan komen met zijn schuldeisers . En weer door kan starten . Laat hem zelf maar de kost verdienen . En hopelijk ook voor zijn medewerkers loopt het goed af .

 • Snel

  Peetenchristel,door je haatgevoel te etaleren en grove reacties te spreiden vraag je erom door fokkers genegeerd te worden in biggenleveranties. Pas je toon en manier van reageren een beetje aan zodat `t je niet overkomt zonder biggen te komen zitten.Het zou je sieren om je te distancieren van je gedane uitspraken en gedrag en weer als een normaal mens te opereren anders doe je jezelf tekort

 • Miriamnu

  Goed nieuws. Ga wat anders doen, iets met dieren verzorgen of zo. Creëer eens respect voor dieren, dan ga je toch heel anders kijken naar wat je zoal gedaan hebt. Ik wens je veel succes.

 • bankivahoen

  Hij deed al aan dierenverzorging miriamnu@ en heeft respect voor dieren op een hoger plan staan als jij!

 • Miriamnu

  Sorry bankivahoen, dat kan niet. Ik eet geen vlees dus ik heb het hoogste plan!

 • abtje

  Het hoogste plan? Ik vind je eerder medelijwekkend, arm ding.

 • IlseV

  Juist wanneer je GEEN vlees eet, heb je het het slechtste voor met dieren!
  Nu blijven deze dieren(bij varkens is dat anders dan bij koeien) lopen omdat er geen/weinig handel in vlees is als men geen Vlees meer eet! Dus is er nog meer of langer dierenleed.

Laad alle reacties (27)

Of registreer je om te kunnen reageren.