Varkenshouderij

Nieuws 10710 x bekeken 55 reacties

'Ontwikkeling bij Vion is zorgelijk'

Doetinchem - Varkenshouders en handelaren vinden de laatste ontwikkelingen bij Vion 'zorgelijk'. Dat is de algemene trend die te halen is uit een belronde van Boerderij Vandaag naar aanleiding van het nieuws dat Vion van de divisies Food en Ingredients twee aparte bedrijven maakt.

Dat er wat stond te gebeuren bij Vion was al eerder aangekondigd en ook al een tijdje gaande. Zo is de gehele Britse tak van Vion Food al verkocht. En het concern heeft een reorganisatie van Vion Food in Duitsland aangekondigd.
Cees Oostrom, voorzitter commissie varkenshandel en export van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee: ,,Ik had wel verwacht dat er wat zou gebeuren bij Vion.Het sluiten van een slachterij bijvoorbeeld, maar niet het verkopen van Ingredients. Daaruit blijkt dat ze geld nodig hebben. En ze hebben al 500 miljoen euro moeten afboeken. Het lek is dus nog niet boven water. Ze hebben steun nodig voor Food, die ZLTO overeind zal willen houden. We kunnen Vion Food niet missen."
Varkenshandelaar Ad van de Tillaart noemt het 'geen positief verhaal' en een slechte zaak voor de Nederlandse varkenssector. ,,Vion is een flater geworden van de bovenste plank. Grootte is niet zaligmakend. Rendement wel. Er is nu zeker al 700 miljoen euro van ZLTO naar de knoppen."

Varkenshouder Gerard Driessen uit Someren is van mening dat Vion weer terug moet naar de basis. ,,Slachten, afsnijden en sterke markten beleveren. ,,De focus moet op 'lean and mean' komen te liggen". Hij maakt zich geen zorgen over de betalingen.
Jos Bessembinder, vleesvarkenshouder uit Wierden maakt zich wel degelijk zorgen. ,,Ik ga contact opnemen met Vion om van elke vracht varkens vooraf 80 procent van het geld binnen te hebben, en dan pas te leveren."
Dirk Dekker uit Putten noemt het wanbeleid. ,,Het gebeurt telkens weer dat bedrijven kapot groeien. Het neemt niet weg dat het me spijt dat he zo ver heeft moeten komen."

Laatste reacties

 • niet

  niet alleen de ontwikkeling bij Vion is zorgelijk!!!! Wat dacht je van de varkensbedrijven!!!!!

 • Cees Oostrom.

  De hele sector van zaadje tot carbonaatje (en alles wat er tussen zit) is doodziek.

 • drientje

  En het familiebedrijf gaat uiteindelijk het gelag betalen.

 • BW

  Vroeger hadden we De Veecentrale, toen werd het Dumeco en weer later Vion. Al jaren wanbeleid na wanbeleid. Boeren met boerenverstand riepen al jaren dat het niet kon wat er gebeurde. Maar de directie wist altijd beter. De ene na de andere directeur stapte met gouden handdruk op. (Bv. Daan v Doorn waar de sector nu in een andere vorm last van heeft). En toen ineens was het geen cooperatie meer. Want het moest weer anders. En vandaag de dag is alles bijna kapot wat er kapot kan gaan. Met dank aan de directie die het altijd beter wist! Weg Boerengeld! Vroeger was er een Pater vd Elzen. Maar goed dat die het niet meemaakt.

 • w v gemert

  Helemaal eens met BW. Pater van de Elzen zou zich omdraaien in zijn graf als hij dit kon zien en aan vele bestuurders een oorveeg uitdelen. In 25 jaar van cooperatieve prijszetter in Europa (lees boerderij van toen)naar de grote particuliere sukkelaar in Europa.

 • part

  Wij hebben al vaker gezegd het gaat helemaal mis, maar de grote heren weigerden het te geloven. Toen er bestuursleden waren in het verleden die opkwamen voor de boer moesten die er uit en of mondje dicht.
  Kijk eens naar de DVD: cHV van de NCB uit 1952 dan bekruit je een heveig ongenoegen.
  Jan

 • part

  Waar is al het geld gebleven dat de grote heren hebben ontvangen bij verkoop van de gebouwen en ondergrond van: huizen en kantoren van RABO (boerenleenbank van de NCB)? ondergrond van Veiling gebouwen, ondergrond van kruidendrogerijen, landbouw scholen van de NCB, kantoren Spoorlaan 350 Tilburg?
  Allemaal gronden in of bij een centrum.
  Jan

 • cockie

  Ik weet dat het vandaag in de vleeshandel zelfs niet lukt als je schuldenvrij bent. Hoe moet het dan als je overladen bent met schulden? De sector is doodziek. Men dacht door groter te worden, dat de marges gingen hoger worden. Niet dus!!

 • Jan Arthur

  Wie is de volgende? Gisteren Mollen met slecht nieuws, vandaag Vion en morgen?.....het is om bang te worden.

 • pff

  In plaats dat de grootschaligheid redding brengt zal het voor velen de ondergang worden ! Wie of wat de crisis zal overleven weet ik niet,ik weet wel dat de tijd van 15 a 20€/per geleverd slachtvarken te verdienen niet meer terugkomt ! Afbouwen van de zeugenstapel(produktiebeperking) in Europa is de enige oplossing ! Dat het bij vion misloopt is niet zo moeilijk,iedere cent die daar uitgegeven wordt komt niet uit iemands persoonlijke portefeuille ! Met het geld van de firma de baan opgaan is makkelijker dan met je eigen zuur verdiende centen !

 • Jan Arthur

  Een heel juiste visie van@pff. Het kan niet verder zo. Over winst wordt er nooit gesproken, wel over het vol hangen van de haken. En om de prijzen in Nederland te drukken komt Vion in België veel te dure varkens opladen. Goe bezig!

 • pff

  Ksou eens willen weten wat vion verliest aan die Belgiesche slachtvarkens en Belgiesche biggenhandel ? Of zouden ze da zelf niet weten ? Ik weet in ieder geval dat het veel is ! Grts

 • willywolfkamp1

  En wat gaan we er aan doen??? Voor Vion heb ik geen oplossing, word me ook niet gevraagd, maar wat gaat de sector zelf doen om ons zelf een fatsoenlijke prijs te bezorgen?

 • Hogman1

  Wat vanmiddag de Duitse en vanavond de Nederlandse prijs gaat doen is misschien nog veel zorgerlijker !

 • BW

  @hogman1 dat jij het verkeerde voorbeeld geeft met jou stelling vind ik ook heel zorgelijk!! Praat het nou eens niet kapot.

 • Biggemans

  Jan Artur en pfff, zelf noemen de mannetjes van vion dat 'investeren in de toekomst' Vergeet niet dat varkens vanuit Belgie naar Nederland halen
  = 6% btw extra ofwel 0,12 per kilogram kost, plus exportkosten a 1 euro per stuk.

 • joannes

  @willywolfskamp1, zelf met een groepje een slachthuis overnemen en volhouden zodat je nooit onderbezetting krijgt. Vervolgens een goed verkoopteam erop die de varkens goed kunnen verwaarden. Verwaarden met het oog op een bepaald marktsegment. Export of ....... Dat hangt af van wie dat verkoopteam leidt en goede ideeën heeft over waar de marge zit. Met de terug koppeling uit de markt zullen de mesters en fokkers ook meer naar de vraag toewerken inplaats van eigen optimalisaties die uiteindelijk leiden naar onregelmatige kwaliteiten bij de klant/consument. Dan wordt coöperatie weer een boeren business waarin gezamelijk optrekken voordelen geeft. Randvoorwaarde is dat de slachterij altijd tegen lage kostprijzen kan werken en niet hoeft te concurreren op de varkens. De opbrengstprijzen worden tenslotte niet aan de haak gemaakt maar bij de consument. Wanneer de boer dat weet en een betrouwbare markt heeft, heeft de consument ook een betrouwbare leverancier. Zelf elke week weer opletten dat je niet bij de benen genomen wordt, hetzij met de prijs, hetzij met de betaling is ook een veel te grote afleiding voor de branche. In zo´n samenwerking kan je krachten bundelen zoals bedoeld bij een coöperatie die bepaalde risico´s uitsluit of vezekerd en efficiëntie garandeerd die ook voordelen voor de klanten genereren. Het is trouwens geen nieuw concept; in de tuinbouw zijn ook pakcentrales op deze manier ontstaan die nu met langdurige contracten direct aan grote klanten leveren; Retailers.

 • XB

  Johannes, wat een leuke droom moet dat geweest zijn! Geen concurrentie om de eigen haken te vullen, en dan ook nog dromen dat er geen concurrentie mag zijn bij de afnemers. Wordt maar snel wakker. De NVV heeft al eerder aangegeven een eigen slachthuis niet te zien zitten. Het is helaas niet zo eenvoudig als jij denkt.

 • hertha

  @BW,Hogman praat niets kapot maar kan wel eens gelijk hebben.

 • XB

  Idd, DLD min 6

 • joannes

  @Zwerfkei, voor velen een droom misschien maar denk eens even door! Waar zit op dit ogenblik het ontkoppelpunt van de consument en de producent? Precies bij die massale Slachtconglomeraten die aan de optimalisatie kapot gaan of... floreren omdat ze net iets handiger zijn dan die andere in deze oligoply. Een Oligopoly omdat, zoals men dacht, massa en schaal, efficienties op zou leveren. Nu de efficiënties zijn er maar er is een vervreemding tussen de consument en de producent op een manier dat het NVWA zich geroepen voelt allerlei regels met sancties in te voeren en daarmee de vertrouwens crisis nog verder te versterken. Kortom de neergaande spiraal waar iedereen over praat. Kijk eens naar die nieuwe retailer Marqt. ZIj leggen die relatie weer. Dus zo gek is het niet. Je moet een heldere strategie hebben; helemaal eens! Je zal als varkenshouder minder zelfstandig en meer opgelijnd met het totaal concept moeten werken, maar daar kan dan ook meer zekerheid tegenover staan. Zekerheden voor de varkenshouder én de consument, want die weet dat zijn vlees in zijn achtertuin is geproduceerd op de condities waar hij over is geinformeerd en bij betrokken is.Zie Vervolg

 • joannes

  Vervolg#21 En die varkenshouder krijgt de gelegenheid uit te leggen waarom en hoe het vlees geproduceerd wordt en vooral.... zijn kennis, vaardigheden en betrokkenheid te demonstreren. Iets wat nu al los vast van de productenflow in de regio gedaan wordt met de zogenaamde demo ruimtes en excursies. Al is het alleen maar om acceptatie in de buurt te verdienen. Het is het verbinden van de verschillende ontwikkelingen die al aan de gang zijn in branch in een concept wat nb al functioneerd in de Aardappelen/ Groenten en Fruit. En overigens, waar klagen de varkenshouders over? Gebrek aan invloed op de prijs, op het beleid, op de retail, enz,enz....... Nu door zelf je vlees te verkopen en in contact met die vertegenwoordigers van de consument; de retailers, krijg je direct invloed op het proces. Je verwerkingsplaats, staat weer in dienst van de producent en de consumentie voor die transformatie naar consumenten wensen, inplaats dat die verwerkingsplaats de spelregels en de prijs dicteert aan die producent maar ook die consument. Een consument die helemaal niet tevreden is wat blijkt uit al die critiek via Politieke omwegen. Dus misschien nog even dromen, maar daar begint alles mee.

 • BW

  Hogman kan wel gelijk hebben maar het heeft totaal geen zin om negatieve voorspellingen te doen. Het schiet er niks mee op, elkaar de put in te praten.

 • XB

  Wat een lang verhaal, maar begrijp je emotie. Vlees is iets anders dan groenten en fruit. AGFA eet je in haar geheel, echter bij vlees ligt dat wel even anders. Neem een varken, probeer die maar eens vierkant te verwaarden in je omgeving. Voor hobby zal dat lukken, grootschaliger niet. Hoe wil jij de Italiaan wijs maken dat ze juist jou ham moeten kopen i.p.v. een goedkopere bij de concu. Een derde varken bestaat uit ham. Wat wil je met alle koppen, poten etc? Balkenbrei maken en snert? Wordt een lange droom vrees ik.

 • joannes

  @Zwerfkei, je doet je pseudoniem eer aan! Hard als een kei en blijven zwerven. Succes komt niet zoals VION het heeft aangepakt; dat is inmiddels bewezen. En al die velen anderen hebben kunnen floreren om het met marginale marges net iets beter te doen dan de slechtste en natuurlijk die paar Euro EU subsidie mee te pakken bij het bouwen van overcapaciteit, wat extra zuurstof geeft in de concurrentie strijd. Ondertussen is de producent een vreemde in zijn eigen land geworden. Zoals ik verwoordde, de iniatieven zijn er al her en der en wanneer de tijd rijp is zouden er iniatieven kunnen ontwikkelen tussen een internationale varkensvlees handels crack en een paar producenten die samen een rendabele schaal vinden om het concept uit te werken. Die inpakcentrales in de AGF werken ook over de hele wereld met hun product als het moet. Waarom zou in een tijd van Internet en transparante vracht lijnen dit niet in Varkensvlees kunnen ontwikkelen? Alleen je eigen verwachtingspatroon en interesse is de handicap en dat blijkt bij jouw al uit je gekozen Pseudoniem

 • Biggemans

  HOGMAN heeft gelijk, de tekst was kort maar krachtig.

 • adriemulders

  klopt BW,maar die mooie praatjes in dec en januari dat 2013 goud ging worden(door mensen die er zelf geen hebben)DAAR heb je veel aan!!!. nee bw je lijkt de politiek wel die praten ook altijd dat het wel mee valt en ondertussen is het allemaal doodziek.

 • Heijdravleesvee

  Zolang de kosten van de slachterijen in NL ver boven de buitenlandse uitsteken, zullen er nog meer slachterijen sluiten. Met name de kosten van extra regelgeving opgelegd door de overheid en de belachelijke tarieven en totale manier van flexibilieteit van de Nvwa zijn de nekken brekers.

 • vldw

  @ joannes en zwerfkei, ik vrees joannes dat uw idieën enkel in uw dromen zullen kunnen uitkomen, wat jij voorstelt is misschien mogelijk met een 'speciaal' gekweekt (Type Livar kloostervarken) varken maar dan kan je ook slechts een heel beperkt deel van lokale consumenten mee bereiken mits de nodige marketing ed.Wat betreft de oplossing voor de ganse sector denk ik dat zwerfkei het met zijn reactie helaas meer bij het rechte eind heeft. Er wordt op dit moment gewoon veel te veel varkens geproduceerd volgens dat er vraag is naar vlees.Helaas heb ook ik niet de oplossing in pacht om uit dit wereldwijde probleem te geraken.Zolang de grote retailers over hun huidige machtspositie beschikken lijkt mij een oplossing voor morgen nog niet in zicht.

 • petit

  volgende week niet insemineren en dit volhouden gedurende enkele weken......@joannes iedereen zijn eigen job laten doen , zal nog altijd het beste zijn.....

 • joannes

  @vldw, wanneer je je beperkt tot de Nederlandse markt heb je gelijk, maar zo bedoel ik het niet. Die export gaat ook op contacten, specificaties, marktsituaties en mogelijk zelfs valuta waarden. Wanneer je nu weet dat meer als de helft van de Nederlandse Productie in het buitenlande verkocht moet worden en er maar een paar van verkoopkantoren olv die slachterijen er zich mee bezich houden. Wat let je om eens met een insider op internationale vleeshandel te praten en eens een grote klant te strikken. Individueel zien die mannen misschien wel kansen die ze met hun bedrijf niet aankunnen. Zo worden de NL tomaten ook tot in Japan verkocht. Wat zou de varkenswereld veranderen wanneer er ipv die paar verkoop kantoortjes ineens vele waren die de hele wereld afstruinen voor verkoopkansen. Tenslotte behoren de productiviteiten in Nederland bij de besten in de wereld dus via een retour container(lage prijs) is er veel te doen ver weg.

 • joannes

  @petit, dat minder insemineren is al een paar weken aan de gang. De economische neergang die gaat bijten in de consumenten portemonnee lijkt de volgende tegenslag te gaan kleuren.

 • XB

  Joannes, je denkt vanuit idealisme wat begrijpelijk is, maar een realistische oplossing is wat we nodig hebben. Het aanbod wereldwijd moet minderen.

 • joannes

  @Hijdravlees, is er ergens een vergelijk op internet te vinden van de verschillen in slachtkosten en heffingen voor bv EU? Wanneer die verschillen zo groot zijn snap ik niet dat die slachterijen daar zelf geen punt van maken, zij klagen toch ook over de marges en slechte continuïteits vooruitzichten. Alléén die van Driegroep lijkt het voor elkaar te hebben met zijn premium kalfsvlees en overheids contacten!

 • RPG

  Varkensprijzen zijn historisch gezien best hoog. € 1,60 betekent in guldens uitgedrukt Fl. 3,52. Prrobleem is nu dat we met hoge voerkosten, mestkosten en allerlei andere tralala m.b.t. natuur en welzijn te doen hebben. Nederland wil, aangestuurd door overheid en milieuclubs, altijd voorop lopen in vernieuwing. In de jongens van de voerindustrie vinden ze ideale ambassadeurs voor al deze gekkigheid. Zij beconcurreren elkaar op zgn. kennis. Helaas is de consument niet bereid méér te betalen voor al deze poespas. Vooral in de buitenlanden waar we noodzakelijkerwijs heen moeten exporteren zal het de consument worst wezen of de zeug los loopt of in de box ligt. De chinees/rus is al lang blij dat ie überhaupt een stuk betaalbaar vlees op zijn bord krijgt. Het wordt tijd voor een STAND-STIL beleid op gebied van milieu en dierwelzijn. En de varkenshouder moet zich niet langer door mooipraters en open dagen laten verleiden tot extreme investeringen. Wat mij betreft mogen ze het onderzoek op gebied van dierwelzijnssystemen in STERKSEL onmiddelijk stopzetten. En wat VION Nederland betreft, dit buraeucratische gedrocht is al lang door de concurrentie ingehaald. Wellicht door mismanagement, maar vooral door lagere kostenstructuren binnen de duitse slachterijwereld.

 • sturk

  Coöperaties zijn niet meer van deze tijd. Alleen bij monopoly posities werkt dat
  Het is een schande. Ze hebben de hele sector om zeep geholpen met hun arrogantie. En zonder enige kennis van zaken ( niet willen of kunnen luisteren )Ze werden op alle mogelijke manieren in de maling genomen. De fusie tussen Hendrix meat en Sturko werden door de bank tegengehouden ( Rabo ), omdat alles naar het grote doel moest Vion. Nu wordt alles op Boxtel gezet ook dit wordt een fiasco , omdat er nog steeds dezelfde mensen zijn , die al bewezen hebben dat ze het niet kunnen. Ze snappen de vleesmarkt en hun gangen niet laat staan dat ze weten wat verwaarden is.Van Rooy gaat stilletjes door en is de lachende derde. Duitsland reorganiseren vergeet het maar, daar is het geld niet voor aanwezig. Engeland is ze niet gelukt, Duitsland nu wel echt niet .

 • pff

  hoge bomen vangen veel wind......in dit geval zullen ze de storm niet overleven.....

 • Roelof Bloo

  VION FOOD gaat failliet. En veel sneller dan menigeen denkt. In Duitsland is er zeer grote onrust (Hermes wil al een tijdje niet meer verzekeren....) en zoeken leveranciers massaal naar alternatieven. De RABO-bank heeft geen vertrouwen meer en dwingt ZLTO dat wat nog waarde heeft te verkopen zodat de buil die RABO zich valt kleiner zal blijven. De zeugen die VION in Groenlo slacht gaan al voor meer dan de helft naar Tonnies omdat VION ze niet kan verwaarden.... De overige runderslachterijen in Nederland, waarvan er een paar ook erg slecht voorstaan...., hebben capaciteit genoeg om de slachtingen van Tilburg er bij te doen. Coesfeld en Rheda liggen dichtbij. Tonnies (=Russisch geld) en/of Westfleisch/'Handelshuis ASR' uit Ommen hebben wel belangstelling voor de Nederlandse varkens maar niet voor de te dure slachtlocaties en het te logge inkoopapparaat van VION...
  http://www.foodlog.nl/artikel/wat-gebeurt-er-met-vion/

 • boerkebrabant

  ik denk dat slachthuis helmond vlug verkocht gaat worden aan de concurent(en).
  enkele jaren geleden zou vion ze gewoon laten slopen, maar nu heeft de bank het daar voor het zeggen, en elke euro die die kunnen pakken is meegenomen, let op mijn voorspelling, op korte termijn gaat hilckman al dan niet samen met van rooi daar varkens slachten

 • sturk

  Dat geloof ik niet, daar hebben ze de centjes niet meer voor. De slachterij kan zo naar Australië of Rusland.

 • info141

  Een product wordt daar geproduceerd waar de kostprijs het laagst is. Klinkt als een inkoppertje. Maar het is ook zo simpel. Als je ervan uitgaat dat de professionele Nederlandse varkenshouderij in staat is om de kostprijs van een slachtrijp varken, Europees gezien, het laagst te houden, moet in principe een goed georganiseerde Nederlandse vleesindustrie ook bestaansrecht hebben. Het gevecht gaat erom wie ook die industriële kant het meest efficiënt kan invullen, alle positieve bedoelingen over duurzaamheid ten spijt. Zoals het nu is, exporteren wij 70% van ons vlees. Daarvoor is een sterke vleesindustrie van levensbelang. Om het hoofd te bieden aan de particuliere bedrijven zal Vion terug moeten naar een simpele verticale organisatie, met mensen die gewend zijn om in de stront te staan. Door open en transparant met de primaire sector te communiceren kan men samen proberen een toekomstvisie weg te zetten, die zowel de primaire sector als de vleesindustrie in de benen houdt. Als je niet zonder elkaar kunt, moet je samenwerken.

 • ikkethuis

  De uurlonen in nederland zijn veel hoger als omringende landen, als slachten arbeidintensef is, kan dit in het buitenland veel goedkoper.

 • info141

  Gelukkig voor de Nederlandse vleesindustrie wordt de kostprijs niet alleen bepaald door het uurloon !!

 • sturk

  info 141 Die mensen krijg je niet weg. Bij Vion is het wie ken je en niet wat kun je.Ik denk dat het bij ZLTO ook zo gaat. Verder ben ik het wel met je eens
  De loonkosten in Duitsland liggen een stuk lager en zijn van importerend een exporterend land geworden.

 • koestal

  De supermarkten bepalen nu de prijs,mede door de NMA

 • joannes

  Aan welke NL Supermarkten levert VION? en Hoeveel in Waarde en KG?

 • Daan & Ton

  Van Doorn en maatje Vermeer hebben Vion kapot gemaakt met de megalomane overname van Grampian in UK. Wie betaalt nou £300m (zo'n €450m) voor een tent die technisch failliet is??? Tenzij je er zelf natuurlijk beter van wordt.
  De jaren daarna dikke verliezen financieren, en de schuld loopt op naar onhoudbare niveaus.
  De banken hebben ook boter op hun hoofd, want hebben alles telkens gefinancierd. En nu een uitverkoop doordrukken, waar de Rabo zelf dikke fees aan verdient.
  Na de verkoop van Ingredients zal Food de restschuld nog steeds niet kunnen dragen, het probleem is dus nog levensgroot.
  De ZLTO zou eens opdracht moeten geven om de aankoop van Oerlemans diepgaand te onderzoeken. Waarom €75m betalen voor een groentewinkel, terwijl groente niet in de strategie past?? Een groentewinkel die nog geen 20m waard is...?? Ook daar heeft eigenbelang een grote rol gespeeld. Kijk maar eens naar de familiebanden! Heeft de RvC dit geweten???

 • joannes

  Precies,@Daan & Ton, je legt de vinger op de gevoelige plek; eigen belang en ego tripperij op kosten van de leden. Dit is niet meer dan de ¨legale fraude¨ door geautoriseerde bestuurders. De dynamiek van een economie is vooral kwetsbaar in tijden van vermeende voorspoed want dan denken diegene die aan het stuur zitten dat ze er verstand van hebben en gaan ze besluiten nemen die niet meer in het algemeen belang zijn, maar vooral het eigen belang dienen.

 • boerkebrabant

  wat zouden de akkerbouw/rundvee leden van de zlto vinden dat er vanuit hun koeie/akkerbouw club 500 miljoen of meer naar de varkens is gevloeid?

 • aarthamstra1

  joannes, je ziet het goed ,niet meer maar beter. Dat is dan meer in de portemonnee . Groeien meer produceren dan da markt vraagt,is vragen om ellende.. ZLTO, Rabo ,hebben als alleen verwerker van slachtafval , de concurrent
  er onder kunnen houden. ze hebben zich vergist in de vrije markt van Europa.

 • evanderpasch1

  rendac zal wel weer duurder worden

 • goco1

  neem maar aan van wel @ Daan & Ton,
  Antoon Vermeer,(vice voorzitter RvC Rabo ned.)Joosten en Koekkoek (allen OOK Rabo nu en destijds) waren samen graag met daan & ton op golfbaan en op reis (studie) vorkje pikken,wijntje erbij

  Uiteindelijk gevolg van handelen? van deze heren ZLTO straatarm of failliet.

 • wimk

  Vion in Duitslans is met kalvergeld uitbetalen al jaren meer dan 3 weken achter, dus sinds een jaar geen kalf meer daar geleverd.

 • Ishtar

  Bij een deal is altijd een team van personen aanwezig tussen 2 partijen/bedrijven.
  Vaak hebben die personen zelf belang bij het doorgaan van de deal, zeg maar provisie.
  Het te betalen bedrag van overnames dan niet belangrijk.
  En vaak na de deal zie je personen verschuiven tussen bedrijven.
  Immers het gaat die personen om het maken van een handeling/deal, hun belang ligt nooit bij een langdurige binding of visie van een bedrijf.
  Dat zie je overal.
  Zou mij niets verbazen dat er miljoenen weggesluist zijn door bestuurders en dat ze elkaar uit de wind houden.
  ZLTO heeft geen toekomst zolang alles niet goed is uitgezocht waar het geld gebleven is, wat er betaald is aan individuen of tussenpersonen.
  Lekker makkelijk toch, boeren leveren het geld en de bestuurders kunnen het vergokken, een mooi interessant pak voor kopen, mooie PR geven etc.
  Lekker reizen en wijn drinken en mooi weer spelen.
  En aan het einde van het jaar nog een mooie parlementaire BBQ... voor bewezen diensten......
  Ach, ach, in Rusland en Italie noemen ze dat maffia en corruptie.
  In NL wordt dat gewoon geaccepeteerd door de achterban.

 • joannes

  @Ishtar, je ziet het goed! De CEO en commissarissen krijgen vaak Incentives wanneer er een deal gedaan wordt! Zij zijn het die de ¨stakeholders¨ moeten overtuigen. Kortom het is de slagroom op hun taart! En hier werken de vrienden diensten natuurlijk!

Laad alle reacties (51)

Of registreer je om te kunnen reageren.