Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Leudal moet vergunning varkensstal opnieuw beoordelen

Den Haag - De gemeente Leudal moet opnieuw kijken naar de vergunning voor een vleesvarkensbedrijf van meer dan 10.000 varkens. De Raad van State heeft woensdag een bezwaar tegen de vergunning gegrond verklaard en het besluit van de gemeente daarover vernietigd.

De rechter zegt dat de gemeente niet goed heeft beoordeeld of de geurhinder voor een buurtbewoner zou verergeren. Terwijl volgens de gemeente het leefklimaat redelijk goed bleef, is er volgens de tabellen die daarvoor zijn sprake van een 'tamelijk slecht' leefklimaat voor de omwonenden.

De hinder hangt niet alleen samen met het bedrijf waarvoor de vergunning is afgegeven. Ook de omliggende intensieve bedrijven spelen een rol.

Laatste reacties

  • jonge boer, Wvl

    dus de boodschap is, sneller uitbreiden dan je buurman en je hebt meer kans tot slagen.. indienen die aanvragen!

  • fjam

    nee jonge boer--de boodschap is je eigen bedrijf optimaliseren en tevreden zijn met genoeg!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.