Varkenshouderij

Nieuws 1399 x bekeken

ISN vindt Deense subsidie voor varkensstalbouw vreemd

Damme - De Duitse varkenshoudersorganisatie ISN plaatst een vraagteken bij de stalbouwinvesteringssteun die de Deense regering gaat verlenen aan de vleesvarkenssector. Vorige week kondigde het landbouwministerie in Kopenhagen aan, daarvoor 20 miljoen euro uit te trekken. De ISN vindt dat zeer merkwaardig.

"Vanuit onze optiek is het verschil in politieke behandeling van de varkenshouderij in Europa zeer vreemd. Terwijl in Frankrijk en nu ook in Denemarken naar wegen wordt gezocht om de varkenshouders in de huidige moeilijke situatie te helpen, werken de rood-groene deelstaatsregeringen in diverse Duitse bondslanden eraan, om de kosten voor de varkenshouders steeds verder op te drijven en de concurrentiepositie van de Duitse bedrijven duidelijk te verslechteren." De ISN doelt daarbij met name op de luchtwasserverplichting die in Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen kortgeleden werd ingesteld. Ook de reguliere boerenbonden in deze deelstaten zijn daar uiterst ontevreden mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.