Varkenshouderij

Nieuws 2625 x bekeken

Hogere prijs voor Duitse varkens

Oldenburg - De Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch verhoogt zijn varkensprijs deze week met 2 cent naar €1,70 per kilo.

Daarmee slepen varkenshouders voor het eerst sinds negen weken een hogere opbrengst in de wacht. Duitse slachterijen wilden hun prijzen niet verhogen en volgen de Vereinigungsprijs met tegenzin. Zij zeggen dat varkensvlees nog maar moeizaam van de hand gaat. Alleen varkensnekken leveren wat meer op door de voorspelde hogere temperaturen. Consumenten gaan daardoor weer barbecueën. Voor de overige onderdelen van het varkenskarkas krijgen slachterijen zeker niet meer geld.

Het aanbod van vleesvarkens is niet groot voor de capaciteit aan slachthaken voor een volle slachtweek. Dat is al weken het geval, maar een verhoging van de varkensprijs bleef uit. Slachterijen wonnen de strijd de afgelopen twee maanden van de varkenshouders. De Vereinigung probeerde in week 8 nog een prijsverhoging met 3 cent naar €1,71 te forceren. In week 9 haalde die bakzeil en moest die de notering ijlings weer met hetzelfde bedrag verlagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.