Varkenshouderij

Nieuws 2956 x bekeken

Gedupeerde leveranciers Jutland Meat dagen Stortelder voor de rechter

Struer - Een aantal leveranciers van de in februari failliet verklaarde varkensslachterij Jutland Meat in het Deense Struer stapt naar de rechter om verhaal te halen. Het gaat daarbij om compensatie voor door Jutland Meat niet betaalde leveranties ter waarde van 8 miljoen euro.

Volgens de gedupeerde varkenshouders wist de directeur van het bedrijf, de Nederlander Frans Stortelder, op het moment van de levering van de varkens al dat er geen geld meer was om de rekening te voldoen. Daarom voelen zij zich zwaar bedrogen.

Stortelder was nog tot vlak voor het faillissement in onderhandeling met geldschieters over redding van het bedrijf. De onderhandelingen liepen echter op niets uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.