Varkenshouderij

Nieuws 1549 x bekeken 1 reactie

Frans varkensslachthuis mogelijk dicht

Josselin – Het Franse varkensbedrijf GAD, dat sinds februari uitstel van betaling heeft, moet mogelijk één van haar twee grote slachthuizen sluiten. Dat betekent dat honderden banen in gevaar zijn. GAD verwerkt jaarlijks 2,4 miljoen varkens en haalde vorig jaar zodoende een omzet van 453 miljoen euro.

Het bedrijf, gezamenlijk eigendom van een coöperatie van varkenshouders en de coöperatie Cecab, leidt echter al drie jaar verlies. ‘’We zijn daarom gedwongen te herstructureren, we hebben gewoon geen andere keus. De sluiting van een slachthuis is niet uit te sluiten. De handelsrechter zal niet toestaan dat we weer normaal kunnen werken als we niet rendabel zijn. Vandaag de dag, met twee slachthuizen, zijn we dat niet,’’ aldus de bewindsvoerders in een verklaring. GAD beschikt over abattoirs in Josselin waar 650 mensen werken en in Lampaul-Guimiliau met 850 werknemers. De handelsrechter heeft voor 24 april een nieuwe hoorzitting uitgeschreven.

Eén reactie

  • petit

    niet alleen slachthuizen hebben problemen in frankrijk......

Of registreer je om te kunnen reageren.