Varkenshouderij

Nieuws 1980 x bekeken 3 reacties

Duitse vraag naar varkensvlees blijft zwak

Rheda-Wiedenbrück - De Duitse slachterijen Tönnies en Vion Nord houden hun varkensprijzen onveranderd op €1,70 per kilo geslacht gewicht franco slachterij exclusief btw. De vraag naar varkensvlees blijft onveranderd zwak in Duitsland door het uitblijven van het mooie weer.

Het aanbod van vleesvarkens is ook niet al te groot bij sommige slachterijen. Anderen hebben daarentegen wel voldoende dieren. Het beeld over het aanbod is dus wat wisselend in Duitsland. De stijging van de Duitse varkensprijs met 2 cent per kilo van vorige week, draaien Duitse slachterijen in ieder geval niet terug. Zij klaagden afgelopen week over een in hun ogen onterechte verhoging, omdat zij die met de verkoop van het varkensvlees niet terugverdienen.

Laatste reacties

  • Jan Arthur

    Soms geldt de wet van vraag en aanbod

  • Buurman

    En soms de verhoging van de marge.

  • Sukeen

    En soms krijgen we de deksel op onze neus.......

Of registreer je om te kunnen reageren.