Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Deense uitvoer biggen stijgt niet meer

Kopenhagen - Deense vermeerderaars exporteerden in februari 739.000 biggen. Dat is praktisch evenveel als in dezelfde maand in 2012. Het is de eerste maand sinds september 2010 dat de Deense uitvoer van biggen niet meer groeit.

In januari steeg de Deense biggenuitvoer ten opzichte van een jaar eerder nog met 21,4 procent naar 835.000 stuks. In totaal gingen daardoor in de eerste twee maanden 1,58 miljoen Deense biggen de grens over. Dat is 11,0 procent meer dan in dezelfde maanden van 2012. De Deense varkensexport daalde in de eerste twee maanden met 5,9 procent naar 49.600 stuks ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Deense sectororganisatie Landbrug & Fodevarer.

Ondanks de daling van de Deense uitvoer van vleesvarkens, steeg het aanbod van de dieren bij Deense slachterijen niet. Integendeel: Deense slachterijen verwerkten in de eerste drie maanden bijna 4,3 miljoen vleesvarkens. Dat is 6,4 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal Deense slachtingen bereikte vorig jaar met 17,0 miljoen het laagste punt sinds 1992. De Deense regering investeert 20 miljoen euro om de varkenssector in eigen land een nieuwe impuls te geven.

Laatste reacties

  • joannes

    De Deense bankencrisis krijgt effect in hun varkenssector. Geen financieringen, of hogere criteria, leiden tot minder investeringen. Minder investeringen leidt tot minder productie! Vandaar dat nu de overheid de varkenshouderij daar op de agenda heeft met stimulerings maatregelen. De afbraak gaat te snel voor de werkgelegenheid!
    http://www.boerderij.nl/Varkenshouderij/Nieuws/2013/4/Deense-regering-steunt-stalbouw-in-vleesvarkenssector-1220820W/

  • petit

    zou het niet gewoon crisis zijn in de varkenssector??? denemarken kreunt ook onder hoge grondstofprijzen, en denkt ook al jaren dat het beter zal gaan, de bankencrisis is er voor iedereen.........

Of registreer je om te kunnen reageren.