Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Deense regering steunt stalbouw in vleesvarkenssector

Kopenhagen - De Deense regering trekt 20 miljoen euro uit aan investeringssubsidie voor de vleesvarkenshouderij. Landbouwminister Mette Gjerskov hoopt dat daarmee de dalende trend in de productie kan worden gekeerd en nieuwe arbeidsplaatsen tot stand komen.

De investeringssteun moet worden gezien in combinatie met het al vorig jaar november door Danish Crown gelanceerde stalbouwstimuleringsprogramma. Dit houdt in dat leveranciers gedurende vijf jaar een bonus van 2 cent per kilo krijgen als ze een nieuwe stal bouwen voor minstens 8.000 vleesvarkens per jaar. Zeugenhouders die overstappen op de vleesvarkensproductie en geld steken in een nieuwe stal krijgen 1 cent per kilo bovenop de vleesprijs. Gjerskov en landbouwfederatie LF schatten dat de maatregelen resulteren in investeringen van ruim 200 miljoen euro en 2.000 arbeidsplaatsen.

Laatste reacties

 • jonge boer, Wvl

  dat noem ik nu constructief de sector helpen!

 • bull

  daar kunnen ze in nederland nog iets van leren

 • brabantsduitserke

  de eerste 2 reacties hebben er niks van begrepen. ten eerste 1 of 2 cent is niks een fooi noem ik het en dan daarbij de markt maakt de prijs ook als men de markt probeerd te beinvloeden is de marktwerking niet weg denk daarmaar eens over na.
  ze hebben slaven nodig

 • petit

  @brabantsduitskerke perfecte korte analyse van de feiten.... proficiat

 • koestal

  nog geen droog brood mee te verdienen

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.