Varkenshouderij

Nieuws 4014 x bekeken 20 reacties

CNV: enig redmiddel voor Vion Food

Utrecht – Frans van de Veen, bestuurder van vakbond CNV Vakmensen, noemt de verkoop van Vion Ingredients het enige redmiddel voor Vion Food. “Food had een té grote schuldenlast. Daar moest iets mee gebeuren. Als Vion dit nu goed uitvoert, profiteren én Vion Food én Vion Ingredients.”

Van de Veen zegt dat hij vorig jaar al zag aankomen dat de schuldpositie van Vion Food Group onhoudbaar werd. “Dat moest uiteindelijk wel een keer uitkomen bij die ene winstmaker, Vion Ingredients. En nu dat dan ook gebeurt, vind ik dat niet eens op voorhand ongelukkig of onverstandig.” Volgens Van de Veen liep de winst van Vion Ingredients al langere tijd weg, waardoor de divisie niet kon profiteren van het succes door in zichzelf te investeren. De opbrengsten van Vion Ingredients waren bovendien te klein om Vion Food te redden. “Met dus als dreigend resultaat dat je uiteindelijk twee concerndelen hebt die onder water verdwijnen. Nu wordt Food hopelijk gezonder en brengt Ingredients op wat het eigenlijk waard is. Dan moet het management het vanaf nu wel vele malen beter doen dan in het verleden. Anders is het wachten op de volgende verkoop.”

John Klijn, bestuurder van FNV Bondgenoten, zegt dat het erg moeilijk zal worden voor de slachterijen om winst te gaan maken. Klijn denkt dat nog twee of drie slachterijen moeten gaan sluiten.

Laatste reacties

  • tonneke

    Een hoop vertegenwoordigers buiten gooien scheelt al een hoop geld en als ze bij de grote boeren gewoon normaal de varkens kopen scheelt ook heel veel.
    Ze hebben geen handelsmentaliteit alleen maar willen hebben kosten wat het kost.Weekje met de grote concurent meelopen dan leren ze zo hoe ze moeten handelen.

  • joannes

    Wat omweg om te vertellen dat er een paar slachterijen dicht moeten! Met z´n tweeën maken ze verlies en met de goed renderende ingrediënten tak in de verkoop, gaat het saneringsproces alléén maar versnellen. Dus maak je borst maar nat! Wat ik van het CNV niet begrijp is dat ze het begrijpen! Moeten ze niet voor de mensen opkomen? Kunnen ze niet identificeren dat VION een compleet onrendabele strategy met die Doorn gevolgd hebben wanneer ze links en rechts overklast worden door Van Rooy en Tönnies? Van Doorn zal ook het CNV gecompromiteerd hebben zoals de rest van al die belangen organisaties en de Politiek. Het probleem van een overtuigende prater is dat hij ook inzicht en verstand van zaken moeten hebben om succes te hebben. Overtuigen en praten is niet genoeg, worden we nu met schade en schande wijs.En hopenlijk ook het CNV!

  • math878

    Inderdaad, het uitstapje in engeland, de expansidrift, vele bestuurders en commissarisvergoedingen maken dat hoop geld is verspilt. Ik hoop dat een aantal bestuurders nu verandwoordelijkheid neemt en opstapt. Anders zullen zlto (lokale) bestuurders dit moeten eisen! Andere commerciele slachterijen maken toch ook gewoon winst? Bijv een van rooi of westfleisch.

  • math878

    En deze betalen ook nog een betere prijs! Mijn varkens gaan daar heen waar ze meeste opbrengen/beste saldo is te halen

  • trust

    Zolang als Vion op dit spoor doorgaat en dus alleen maar op kostprijs hun producten op de markt zet (met een plusje voor het sterretje), zal hiermee de retailers in hun vuistje lachen, de primaire sector dit gelach betalen en zullen zij zichzelf na de botsing met de ijsberg nog steeds afvragen, waar ze heen varen met hun onzinkbaar en duur(zaam, Daan van Doorn) schip.
    meerwaarde creëren door meer innoverende, diervriendelijke en transparante concepten te ondersteunen en daarover meer en beter communiceren, dat wordt de toekomst en redding van de Nederlandse varkenshouderij, en wellicht ook voor Vion.

  • Casa

    Wanneer is een cooperatieve varkensslagerij nou eens een rendabele?

  • Beertvanloo

    Er is in Nederland nog nooit een coöperatieve slachterij rendabel geweest.

  • Biggemans

    per direct op straat zetten die zg zaakvoerders.
    In hetzelfde dorp met slechts 3 varkenshouders de varkens (170 pw) steenduur aanschaffen en een trouwe (25 jr) met 210 (p2wk) daardoor verliezen.
    Saldo = 170 x beurs +6 x 52 week minus 210 x 26 x vion standaard.

  • w v gemert

    Dit is het resultaat van van Doorn waar op dit moment weer vele Brabantse politici mee weglopen. De geschiedenis zal zich herhalen, over 5 jaar hebben ze spijt dat men achter van Doorn heeft aangelopen. Beter ten halve gekeerd dan ten hele verdwaald. Nu kan het nog.

  • sturk

    Coöperatieve slachterijen wordt in Nederland nooit rendabel omdat hij geleid wordt door ambtenaren. En nog nooit door vleesmensen want die Schoppen ze zo snel mogelijk de straat op. Anders valt het op, dat ze er geen verstand van hebt.

  • riennl

    Ik spreek misschien makkelijk omdat ik verder niet bij de varkens betrokken ben. Misschien is het beter Sobel en consorten te houden en Vion te verkopen
    Uiteindelijk geeft Sobel uitstekende marges van 10 % . Probeer dat maar eens met vlees waarbij de grootgrutters er maar een sport van maken om je uit te knijpen

  • riennl

    Ik spreek misschien makkelijk omdat ik verder niet bij de varkens betrokken ben. Misschien is het beter Sobel en consorten te houden en Vion te verkopen
    Uiteindelijk geeft Sobel uitstekende marges van 10 % . Probeer dat maar eens met vlees waarbij de grootgrutters er maar een sport van maken om je uit te knijpen

  • pff

    vion verkopen ? aan wie ? verkoop maar een doodgeboren kalf ! Succes dermee !

  • riennl

    pff dus je mening is dat vion in feite niets waard is, Dus eigenlijk een loden last voor zlto . Kunnen we straks dan zeggen nadat de opbrengst van Sobel opgegeten is . Als het kalf dood is dempt men de put.

  • aarthamstra1

    RiENNI#12 SOBEL IS NIET ALLEEN DE VERNIETIGER VAN KADAVERS ,maar van de hele agrarische sector.Grootgrutters ZIJN ondernemingen met concurrenten ..>SOBEL heeft als alleen recht hebbende van slachtafval , kadaververwerking vele slachterijen kapot gemaakt. boeren te veel laten betalen voor de afvoer van dode dieren. Deze niets ontziende kadaver SOBEL dictator heeft meer ellende op zijn geweten dan dat die meelopende dromende boeren ooit zullen kunnen bevatten. En dat alles onder leiding van onze boeren bedrog ZLTO
    Het gedraagt zich als de pedofiel die voor kinderoppas speelt.

  • slutter

    Goed gezien scheids.!!!aarthamstra

  • joannes

    Zeker goed gezien @aarthamstra1! Het NMA jaagt wel op hard werkende uientelers maar laat deze kadaver verwerker een hele bedrijfstak verarmen ten gunste van een groepje hotemetoten. Over manipulatie gesproken: dit is manipulatie met willekeur! En ondanks protesten; ze zijn compleet gecompromiteerd daar bij het ZLTO

  • riennl

    aarthamstra Omtrent het monopolie van Sobel ben ik het met je eens.
    Maaaaar Sobel is ook een onderdeel van ZLTO. Waarom nemen al die leden van ZLTO bij de volgende vergadering niet eens het woord en laten ze het bestuur verantwoording afleggen over de 'te hoge' tarieven.
    Overigens heeft Sobel het goed voor elkaar ze is de enige destructor in Nederland. En och het NMA is toch niet in staat de prijs door te rekenen , daarnaast is men producent van gelatine en ik vermoed dat dat behoorlijke marges oplevert

  • aarthamstra1

    johannes,riennl Coöperaties vallen buiten het bevoegdheid van het nma.
    Gedrogten als RABO /ZLTO zijn mede daardoor het grootste gevaar voor de democratie. Rabo (Die nota bene gepakt is, voor oplichting) maar wel als mede eigenaar van slachterijen / mesterijen. Concurrenten de nek om draait nog voor dat de rechter geoordeeld heeft. (Selten) Die mee kijkt, denkt, samen werkt, met VION. Misbruikt haar positie net als boerenbedrog zlto.
    Nu heeft Europa ze overtroeft en zal het met een beetje pech vele mee slepen

  • j.verstraten1

    als sobel verkocht is zullen de prijzen van kadavers ongetwijfdeld dalen hamstra. Als coops buiten bevoegdheid van nma vallen waarom zit Arla dan op een fabriek van fcdf?

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.